Galatasaray Özel bir futbolcu!

Özel bir futbolcu!

17.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mariano, Galatasaray’ın yıllardır sağ bekte yaşadığı sorunu çözecek ideal bir isim. En önemli özelliği hücumu da savunmayı da birlikte önemseyen bir kanat beki olması. Ofansif anlamda oynadığı takımların kontratak becerisine katkı sağlıyor.

Özel bir futbolcu

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Aslan’ın yeni transferi Mariano, sarı-kırmızılıların uzun yıllardır hasretini çektiği sağ bekteki eksikliği giderebilecek kaliteye sahip bir isim olarak göze çarpıyor. Yetenek avcısı sportif direktör Monchi’nin Sevilla’ya kazandırdığı Brezilyalı futbolcu, iki kez ülkesinin milli takımına davet edilmiş özel bir futbolcu.

En önemli özelliği hücumu da savunmayı da birlikte önemseyen bir kanat beki olması. Ofansif anlamda oynadığı takımların kontratak becerisine katkı sağlıyor. Topla birlikte ileri çıkışları, topsuz koşularından daha meşhur olan 31 yaşındaki futbolcu, düzgün tekniği ve isabetli ortalarıyla da dikkat çekiyor.

Bir istikrar abidesi

Sevilla’da hem Unai Emery hem de Jorge Sampaoli dönemlerinde vazgeçilmez bir isim olan Mariano, son derece istikrarlı ve devamlılığı olan bir oyuncu. Kendisini nisan ayında kadrosuna katma çalışmaları yürüten Milan, kulübün o dönem Çinlilere satılıp transfer politikasının değişmesiyle takibi bırakmıştı. Mariano aynı zamanda Barcelona’nın transfer listesindeki sağ bek adayları arasındaydı. Katalan ekibi Dani Alves’in ayrılmasının ardından sağ bek sorununu çözemezken, oyuncunun Tite tarafından Brezilya Milli Takımı’na geçtiğimiz aylarda, sakatlanan Alves’in yerine çağrılması, bu futbolcunun yerini doldurmak için doğru isim olduğunu adeta kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Sevilla ile olan sözleşmesinde 20 milyon euroya serbest kalma maddesi bulunan Mariano’nun kırmızı-beyazlılardan ayrılma sebebi ise ekonomik. Takımının geçen seneki finalde Liverpool’u yenerek Avrupa Ligi şampiyonu olduğu final maçında Gameiro’nun attığı golün asistini yaparak zaferde önemli rol oynayan oyuncunun maaşında artış isteğini İspanyol ekibi kabul etmezken, Galatasaray’ın teklifi bu talebi karşıladı.

Mariano kontrole

Cim-Bom’un önceki gün İstanbul’a getirdiği Mariano bugün sağlık kontrolünden geçecek. 4 milyon euro bonservis karşılığında Sevilla’dan transfer edilen 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu yarın resmi sözleşmeye imza atacak. Sambacı ise Galatasaray’dan 2.2 milyon euro alacak.

Haberin Devamı