Galatasaray ÖZEL - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten futbolcularına: Bunları kaale almıyoruz

ÖZEL - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten futbolcularına: Bunları kaale almıyoruz

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçı öncesinde Teknik Direktör Okan Buruk ile bir telefon görüşmesi yaptı. İşte Dursun Özbek ile Okan Buruk arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detayları...

ÖZEL - Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten futbolcularına: Bunları kaale almıyoruz

Süper Lig'de aldığı üst üste galibiyetlerle zirvede yer alan Galatasaray'da gündem Trabzonspor maçı. Dev maç öncesi puan kaybı yaşamak istemeyen sarı-kırmızılı ekipte Başkan Dursun Özbek, Okan Buruk ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı

REKOR GÜNÜ

Trabzonspor’u konuk edecek olan Galatasaray, bugün galip gelirse ligdeki en uzun galibiyet serisine ortak olacak.

Cim-Bom’un, 11’i Süper Lig, 3’ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 14 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, Ümraniyespor mücadelesiyle birlikte bu sezonki galibiyet serisini 14’e çıkarmış ve tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu kırmıştı.

ÖZEL - Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten futbolcularına: Bunları kaale almıyoruz

Aslan, Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılması durumunda Süper Lig’de üst üste 12. galibiyetini elde edecek. Sarı-kırmızılılar böylece lig tarihinde 1987-1988 sezonunun son 9 haftası ve 1988-1989 sezonunun da ilk 3 haftasında aldığı 12 galibiyet serisi rekorunu egale edecek. O dönemde takımı Mustafa Denizli çalıştırıyordu.

Haberin Devamı

ICARDI ATARSA İLKİ BAŞARACAK

Cim-Bom’un en skorer ismi Mauro Icardi bugün Trabzonspor karşısında gol atarsa, ilginç bir sonuca imza atmış olacak. Arjantinli futbolcu, bordo-mavili ekibin ağlarını havalandırması halinde aynı sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a gol atan ilk Galatasaray futbolcusu olacak.

Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi ile Bafetimbi Gomis, attığı 8’er golle takımını sırtlarken, Kerem Aktürkoğlu’nun 7, Dries Mertens 4, Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata’nın 3’er, Sergio Oliveira ve Abdulkerim Bardakcı’nın 2’şer, Yunus Akgün, Milot Rashica, Leo Dubois ve Emre Taşdemir’in de 1’er golü bulunuyor.

ÖZEL - Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten futbolcularına: Bunları kaale almıyoruz

3 FUTBOLCU SINIRDA

Cim-Bom’da 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Berkan Kutlu, bugün Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri durumunda 24. haftada deplasmanda oynanacak Gaziantep karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Galatasaray ile Trabzonspor arasında bugün oynanacak karşılaşmada, maç saati karla karışık yağmur beklenirken, termometreler de 1 dereceyi gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre, maç saatinde statta karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklığının 1 derece, nem oranın ise yüzde 90 civarı olacağı tahmin ediliyor.

OKAN BURUK'LA TELEFON GÖRÜŞMESİ

Haberin Devamı

Ligde emin adımlarla yoluna devam eden, en yakın rakipleriyle arasındaki puan farkını daha da artırmak için mücadele veren Galatasaray, bugünkü zorlu maçtan kayıpsız ayrılmak için mücadele verecek. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçı öncesi bu kez tesislere gitmedi ama telefonla Teknik Direktör Okan Buruk’u arayarak başarılar diledi. Zorlu karşılaşma öncesinde bir motivasyon konuşması gerçekleştiren Başkan Özbek, Buruk’a bazı hatırlatmalarda bulundu.

ÖZEL - Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten futbolcularına: Bunları kaale almıyoruz

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Başkan Özbek’in, yaşanan hakem tartışmalarından olumsuz etkilenmemeleri konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi, “Başarınıza ve alın terinize leke sürmeye çalışıyorlar. Bunlara siz hiç takılmayın. Haftalarca uğradığımız haksızlıklarda ses çıkarmadılar. Şimdi bizi sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar. Bunları kaale almıyoruz. Siz de kaale almayın ve sahaya odaklanın” dediği öğrenildi.

Teknik Direktör Okan Buruk’un da, “Konsantrasyonumuz üst düzeyde. Bu maça da çok iyi hazırlandık. Biz işimize odaklanmış durumdayız. Rakiplerimiz her maç bizi zorlayacak elbette... Ama iyi bir kadromuz var ve bu bizi farklı kılıyor” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

 

Yazarlar