Fenerbahçe ÖZEL | Hakem Ivan Bebek'ten düdüğünü astı! Fenerbahçe pişmanlığı

ÖZEL | Hakem Ivan Bebek'ten düdüğünü astı! Fenerbahçe pişmanlığı

03.06.2023 - 15:45 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin 2016 yılında çeyrek finalde karşılaştığı Braga maçında verdiği kararlar ile Türk taraftarların hafızasına kazınan Ivan Bebek emekli oldu. Bebek'in "O maç kariyerimde büyük bir leke bıraktı' şeklindeki Fenerbahçe itirafları gündemi değiştirdi.

ÖZEL | Hakem Ivan Bebekten düdüğünü astı Fenerbahçe pişmanlığı

Fenerbahçe'nin 2016 yılında UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Braga ile oynadığı karşılaşmayı yöneten ve kararlarıyla sarı-lacivertlilerin kupadan elenmesine neden olduğu yorumları yapılan hakem Ivan Bebek emekliye ayrıldı.

Haberin Devamı

Baş hakemliği bitti, artık VAR hakemi

Hırvat hakemin yaş haddinden emekliye ayrıldığı ortaya çıktı. 46 yaşındaki hakemin ülkesinde gelecek sezon VAR hakemi olarak görev yapacağı belirtildi. VAR ile ilgili genel düşüncelerini, Braga-Fenerbahçe maçından örneklerle açıkladı.

'Braga-Fenerbahçe maçını silmek isterdim'

Hırvatistan'ın Index internet sitesine bir röportaj veren Ivan Bebek, kariyeriyle ilgili itiraflarla bulundu. Röportajında söz konusu maçla ilgili değerlendirmeleri yer bulan Hırvat hakem, "Eğer imkanın olsaydı, kariyerinden en çok hangi maçı silmeyi isterdin?" sorusuna "Braga-Fenerbahçe maçı" yanıtını verdi.

'O zaman VAR olsa kararı düzeltirdim'

Braga-Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili Ivan Bebek şunları söyledi: "O maç kariyerimde büyük bir leke bıraktı ve o kararı verdiğim için çok üzgünüm. Keşke o zamanlar VAR olsaydı. Bugün birileri VAR'ın duyguları öldürdüğünü, VAR ile futbolun eskisi gibi olmadığını söylediğinde hemen o maçı hatırlıyorum ve kariyerimin daha sonra nasıl bir yön alacağını merak ediyorum. VAR beni çağıracak, ben de ne olduğuna bakacak ve kararı değiştirecektim."

Haberin Devamı

ÖZEL | Hakem Ivan Bebekten düdüğünü astı Fenerbahçe pişmanlığı

'Kariyerime en çok zarar veren maç'

Söz konusu karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti Ivan Bebek: "O zamanlar elit kategoride olduğum düşünüldüğünde, kariyerim farklı bir yöne giderdi, eminim. O maç kariyerime en çok zarar veren maç oldu çünkü Türk taraftarların baskısı inanılmazdı. Bunun sonucunda elit kategoriden birinci kategoriye geri döndüm."

'Mehmet Topal kararım hatalıydı'

Mehmet Topal'ın topa elle müdahale ettiğini belirten hakem Ivan Bebek, penaltı kararı vermiş ve Mehmet'i de sonrasında kırmızı kartla oyundan atmıştı. Bebek bu pozisyonla ilgili "Mehmet Topal'ın eliyle oynadığını düşündüğümde bir hata yapma talihsizliğini yaşadım. Yani top eline çarptı ama elleri vücuduna oldukça yakındı ve top ona çarptığında çarpmanın şiddetiyle eli sekti. Kolun vücuttan ayrıldığı izlenimine kapıldım ve Braga'ya penaltı, Topal'a da ikinci sarı kartla sonuçlanan bir hata yaptım" dedi.

Haberin Devamı