Trabzonspor Özel politika!

Özel politika!

20.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, transferde ekonomik konuları da öne alıp yeni bir politika belirledi. Yıldızları takip etmekten çok takımın önüne ismi geçmeyecek oyuncuların kadroya katılması için çalışmalar düzenlendi.

Özel politika

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor’da transfer çalışmalarında özel bir program göze çarptı. Bordo-mavililer, ekonomik olarak da kulübün yapısına uygun isimleri getirebilmek adına çalışmalar başlattı.

Bu sezon Başkan Ahmet Ağaoğlu ile yeni bir döneme başlayan Karadeniz ekibi, transferlerde farklı bir politika izledi. Geçmiş dönemde yıldız olarak tabir edilen futbolculara para ödemek yerine daha çok takıma hizmet edecek, takımın önüne adını geçirmeyecek oyuncuların transferi için çaba harcandı.

Bu nedenle oyuncu izleme konusuna özel önem veren bordo-mavililer, 2002-03 sezonunda Özkan Sümer idaresinde yapılan transfer planlamasına benzer bir hamle yaptı. İran’dan kadroya katılan Vahid Amiri ile Majid Hosseini örnekleri göze çarptı.

Haberin Devamı

Sadece 1.7 milyon euro

Yine İsrail’den takıma katılan Nijeryalı forvet Anthony Nwakaeme ismi gündeme geldi. Stoperde de Fransa’da Ligue 2’den Lorient’ten Zargo Toure savunmaya eklendi. Bir takım havası yaratmak isteyen bordo-mavililer, sorun çıkarmayacak, ekonomik anlamda yüksek istekleri olmayacak ve profil olarak uyumlu isimlere yöneldi. Trabzonspor tüm bu transferlere sadece 1.7 milyon euro harcadı. Bordo-mavililer en yüksek bedeli 900 bin euro ile Nwakaeme’ye ödedi.

Defansta yeni ikili

Trabzonspor’da Sivasspor maçında alınan galibiyet ve futboldaki olumlu görüntülerin yanında savunmada da yeni bir düzen kuruluyor. Yeni transferler Majid Hosseini ile Zargo Toure’nin başarılı performansı alkış aldı. Teknik direktör Ünal Karaman’ın Hosseini ve Toure’yi yan yana oynatmayı sürdürmesi bekleniyor.