Turkish Airlines Euroleague Özerhun: "Bir an önce toparlanmalıyız"

Özerhun: "Bir an önce toparlanmalıyız"

13.04.2013 - 14:13 | Son Güncellenme:

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinde Yunanistan’ın Olympiakos takımı karşısında deplasmanda oynadığı iki maçı da kaybederek seride 2-0 geriye düşen Anadolu Efes, İstanbul’da oynayacağı ilk karşılaşmayı kazanarak, seriyi uzatmayı hedefliyor.

Özerhun: Bir an önce toparlanmalıyız

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Olympiakos karşısında aldıkları iki yenilgiden gerekli dersleri çıkaracaklarını kaydetti. Özerhun, yaptığı yazılı açıklamada, "Bir an önce toparlanmamız gerekiyor. Play-off serisindeki ilk iki maçın en az birinden galibiyetle ayrılmayı hedefliyorduk. Aslında iki maçta da onları sezon ortalamalarının altında tuttuk. Dün akşam maça iyi başladık. Karşılaşmanın hemen başında farkı 10 sayıya kadar çıkarttık. Fakat hücum seviyemiz istediğimiz düzeye gelemediği için bu farkı koruyamadık. Sonrasında oyundan düştük ve mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

Serinin henüz bitmediğini belirten Özerhun, "Hedefimiz İstanbul’da iki maçı da kazanarak seriyi yeniden eşitlemek. Böylece son maça moralli gitmek istiyoruz. Bunu başaracak kapasitemiz var" şeklinde görüşlerini aktardı.

Anadolu Efes ile Olympiakos arasında serinin üçüncü maçı, 17 Nisan Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak. Anadolu Efes’in kazanması durumunda dördüncü karşılaşma 19 Nisan Cuma günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak. Lacivert-beyazlılar, bu maçı da kazanıp seriyi 2-2’ye getirmeleri durumunda dörtlü finale çıkacak takımı belirleyecek son karşılaşma Atina’da gerçekleştirilecek. Yunan ekibi İstanbul’da 1 galibiyet alması durumunda dörtlü finale kalacak.