Euro2016 Paris biletleri hazır

Paris biletleri hazır

05.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın büyük bir heyecanla takip ettiği dev turnuvada sona yaklaşıldı, 4 takım kupa için hedefe odaklandı.

Paris biletleri hazır

CELAL UMUT EREN - HABER YORUM

Haberin Devamı

EURO 2016’da şampiyonluk gününe doğru geri sayım başladı. Portekiz, Galler, Almanya ve Fransa, Paris’te 10 Temmuz’da oynanacak final için motivasyonunu daha da artırdı. Stade de France yürüyüşünde heyecan da en yüksek seviyeye ulaştı.

EURO 2016’da çeyrek final aşaması resmen tamamlandı ve son 4 takım yarı final mücadelesi için hazırlandı. 10 Temmuz Pazar akşamı TSİ 22.00’da Paris’te Stade de France’ta oynanacak şampiyonluk maçına gitmeye aday sadece Portekiz, Galler, Almanya ve Fransa kaldı.

İlk defa yapılan formatla 24 takım arasında başlayan organizasyonda bu zamana kadar yapılan 48 maçla son aşamaya kadar gelindi. Bu zamana kadar grup, son 16 turu ve çeyrek final etapları geçilirken, en güçlü 4 ülke dikkat çekici mücadeleler sonrası bu noktaya ulaştı.

Haberin Devamı

Ev sahibi Fransa, kupanın en fazla gol atan takımı olarak heyecan katarken, yoluna namağlup ilerledi. Horozlar, 5 maçta attıkları 11 gol ve 4 galibiyetle başarılı oldu.

Dimitri Payet, Paul Pogba, Antonie Griezmann ve Oliver Giroud, takımın gol yükünü çeken yıldızlar olarak fark yarattı. Kupanın güçlü ekiplerinden Almanya, son Dünya Kupası şampiyonu apoletiyle kupada yarı finale kadar geldi. 2006 Dünya Kupası’ndan itibaren son 10 yıldır yarı finalden aşağısını görmeyen Panzerler, Fransa’da da etkisini hissettirdi.

Eksik çok

Çeyrek finalde İtalya gibi bir gücü eleyen Löw ve takımı, namağlup takımlardan oldu. Almanya için en iç karartıcı durum yarı finalde sarı kart cezalısı Hummels ve sakatlıkları olan Khedira ile Mario Gomez’in forma giyememeleri.

Kupanın en enteresan takımı Portekiz, galibiyet almadan yarı finale kadar geldi. Son 7 turnuvalarının 5’inde son 4 takım arasına kalma başarısı gösteren Portekizliler, 2016’da da geleneğini bozmadı. Çıktıkları 5 maçın hiçbirinde 90 dakikalarda gülemediler. En iyi 3. kontenjanından grupları aşan Ronaldo ve arkadaşları, Hırvatistan’ı uzatmalarda, Polonya’yı da penaltılarla saf dışı bıraktı.

Ramsey sıkıntısı

Kupanın en büyük sürprizlerinden Galler ise, 1958 Dünya Kupası’ndaki çeyrek finalden sonra tam 58 yıllık süreci büyük kupada oynamadan geçirdi. EURO 2016’da bu hasreti gideren Gareth Bale ve arkadaşları, önce İngiltere’nin olduğu grubu lider bitirdiler ardından, Belçika gibi güçlü bir rakibi 3 golle elediler. Ancak Galler, Aaron Ramsey’nin sarı kart cezalısı olmasıyla sıkıntı yaşıyor.

Yazarlar