İngiltere Premier Lig Paulo Di Canio kovuldu

Paulo Di Canio kovuldu

23.09.2013 - 11:15 | Son Güncellenme:

Futbolcuyken verdiği Nazi selamıyla bilinen Paolo Di Canio, teknik direktör olarak görev yaptığı Sunderland tarafından kovuldu.

Paulo Di Canio kovuldu

İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland, İtalyan teknik direktör Paolo Di Canio'nun görevine son verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 2013'ün mart ayında 2,5 yıllık anlaşma imzalanan 45 yaşındaki Di Canio'nun yerine geçici olarak Kevin Ball getirildi. Ball, yarın İngiltere Lig (Capital One) Kupası'nda Peterborough United ile oynanacak karşılaşmada, takımın başında olacak.

Di Canio'nun çalıştırdığı Sunderland, 5 hafta geride kalırken yalnızca bir puan topladı ve 20 takımlı ligin son sırasında yer aldı. Son olarak West Bromwich Albion'a deplasmanda 3-0 yenilen ekip, 5 maç sonunda kalesinde 11 gol gördü.

Mussolini hayranı Di Canio

Sunderland yönetiminin, kendisini faşist olarak niteleyen Di Canio'yu takımın başına getirmesi, Britanya İşçi Partisi Lideri Ed Miliband'ın kardeşi olan asbaşkan David Miliband'ın tepkisine yol açmış ve Miliband, kulübün yönetim kurulundan istifa etmişti.

Haberin Devamı

Siyasi görüşünü, "Faşistim ama ırkçı değilim" diyerek anlatan Di Canio, otobiyografisinde de İtalyan faşist diktatör Benito Mussolini'ye hayranlığından bahsetmişti.

Yazarlar