Skorer Pekin’e 68 Türk evladı

Pekin’e 68 Türk evladı

23.07.2008 - 02:15 | Son Güncellenme:

Çin’de 8-24 Ağustos’ta düzenlenecek 2008 Olimpiyat Oyunları’na katılacak 12 dalda 68 sporcu, reklam filmi ve olimpiyat klibi eşliğinde kamuoyuna tanıtıldı

Pekin’e 68 Türk evladı

Pekin Olimpiyat Oyunları’na katılacak Türk kafilesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan reklam filmi ile şarkı klibi dün Ankara’da düzenlenen törenle tanıtıldı.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, federasyon başkanlarının ve Ankara’da bulunan şampiyon sporcuların katıldığı törende Yıldız Tilbe’nin seslendirdiği olimpiyat marşı beğeni topladı. Sözleri genel müdürlük basın müşaviri Şehnaz Yeygel tarafından yazılan “Bize Madalya Yakışır” isimli parçanın sporcuların cep telefonlarına da yükleneceği kaydedildi. Klip ve 30 saniyelik reklam filminin gelecek haftadan itibaren olimpiyat süresince televizyonlarda yayınlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

‘Madalya şansımız yüksek’
Törende konuşan genel Müdür Atalay, Pekin Olimpiyat Oyunlarına tarihin en büyük katılımıyla gideceklerini belirterek, “ Atina’da 66 sporcu vardı, Çok şükür şimdi 12 branşta 68 sporcumuz var. Pekin’de hedef ilk 20 içinde bulunmak. Özelilkle gururumuz olan güreş, halter, atletizm ve tekvando gibi madalya ümidimiz yüksek branşlarda mutlaka madalya alacağımıza yürekten inanıyorum. Ancak bunun yanında geçirdiğimiz başarılı kamp dönemi sonunda katıldığımız her branşta da madalya alma şansımız yüksek” dedi.

‘Hepsi elit sporcu’
Bakan Başesgioğlu ise “Bu 68 Türk evladı, 15 milyon Türk evladı arasından seçilmiş elit sporculardır. Onlara güveniyor, inanıyoruz. Milli formanın hakkını verecekler. Hem saha içinde hem dışında Türk sporcusu nasıl hareket eder, gösterecekler. Hedef 2004’ü geçmek. Bunun kadar önemli olan olimpiyat kültürünü ülkemizde sürekli yaşatmak, gündemde tutmak. Nihai amacımız Cumhuriyetimiz 100. yılına giderken 2020’de İstanbul’da olimpiyat düzenlemek” şeklinde konuştu.
2008 Olimpiyat oyunlarına katılacak kafile pazar günü İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. 29 Temmuz’da ise kafileye uğurlama töreni yapılacak.

Haberin Devamı

Zafer için gün sayıyorlar!
Şampiyon çift evlenmek için ‘en anlamlı’ günü seçti. Olimpiyat Şampiyonu halterci Taner Sağır ile Avrupa Şampiyonu tekvandocu Sibel Güler zaferle dönmeyi planladıkları Pekin’in ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda dünyaevine girecek. Sporcu çift, “Biz mahalle arkadaşıyız. Aynı sıralarda okuduk. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Evlenmeye karar verdik, nişanlandık. Amacımız Pekin’de altın madalyayı boynumuza birlikte takmak. Beraber bu mücadelenin içinde olmak bize ayrı bir güç veriyor. Böyle anlamlı bir hedefin yanı sıra anlamlı bir günde evlenelim istedik. Bu nedenle 30 Ağustos’ta karar kıldık. Olimpiyattan ülkemize zaferle dönüp Zafer Bayramı’nı kutladığımız gün evleneceğiz. Çifte kutlama yapacağız” diye konuştu.

Pekin’E DOĞRU
Sezer’den garantiJudoda Türkiye’yi temsil edecek tek sporcumuz olan Sezer Huysuz, “Olimpiyatta mutlaka kürsüye çıkarım. Ancak madalyanın rengi konusunda birşey söyleyemem” dedi. Oyunlar öncesi Antalya’da kamp yapan Huysuz, “Olimpiyatı bir yıl önce garantilediğim için uzun bir hazırlık çalışması planladık. Üç hafta yurtdışında kamp yaptım, rakiplerimi tanıdım. İyi hazırlandım ve madalya alacağıma inanıyorum” dedi.

17’lik Furkan Pekin’e gidiyor

Boks Milli Takımı’nın 17 yaşındaki sporcusu Furkan Ulaş Memiş, madalya için mücadele edeceğini söyledi.8 yaşında başladığı boks kariyerinde, yıldızlarda Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü kazanan Memiş, “Aslında gençler kategorisinde mücadele ediyorum. Fakat Yunanistan’da yapılan maçlarda büyüklerde şampiyon olarak olimpiyatlara katılma vizesi aldım. Pekin’de de madalya için ringe çıkacağım” dedi.

ABD’in rakibi Çin
Olimpiyatın merakla beklenen dallarından basketbolda çekilen kuralar sonucu ABD ‘Rüya Takımı’nın ilk maçtaki rakibi, ev sahibi Çin oldu. 10-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek basketbol maçlarında gruplar şöyle oluştu: A Grubu: Arjantin, Avustralya, Hırvatistan, İran, Litvanya, Rusya, B Grubu: Angola, Çin, Almanya, Yunanistan, İspanya, ABD.

Nevin takıldı!Atletizm 100 engelde yarışacak Nevin Yanıt, kendisine ait 12.76’lık Türkiye rekorunu yine egale etti. Geçen yıl 18 Temmmuz’da kırdığı rekorunu, geçen ay Cezmi Or’da tekrarlayan Yanıt, Belçika’da önceki gün koştuğu yarışta yine 12.76 ile birinci sırayı aldı. Yanıt böylece Pekin hazırlıklarını sürdürdüğü Belçika’da üç gün arayla ikinci yarışını kazandı. Yanıt, dün gece de Stockholm’deki Süper Grand Prix’de 12.90’la beşinci oldu. 

Koryürek’ten olimpiyad sergisi
Altı ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden olimpiyat tarihçisi Cüneyt Koryürek, yarım kalan Türkiye’nin Olimpiyad Serüveni Sergisi, 25 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi’nde sergilenecek. Coca-Cola ve Koç Üniversitesi’nin desteğiyle dostları tarafından tamamlanan proje, kendisine ithaf edildi.