ING Basketbol Süper Ligi Perde açılıyor

Perde açılıyor

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde hasret bugün bitiyor, yeni sezon 4 karşılaşmayla başlıyor.

Perde açılıyor

Avrupa’nın en iyi 2 liginden birisi olarak gösterilen, 16 takımının 12’si Avrupa Kupaları’nda boy gösteren Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde sezonun ilk hava atışı bugün yapılacak. Heyecanın, rekabetin, mücadelenin sınırsız olduğu ligde nefesler tutulacak.

Haberin Devamı

Yeni isim sponsoru Tahincioğlu ile daha da güçlenen Basketbol Süper Ligi’nde 2017-18 sezonuna start veriliyor.Geçtiğimiz sezonu hem ligde, hem de Euroleague’de şampiyon olarak bitiren, Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Banvit’i devirerek, yeni sezona kupayla giren Fenerbahçe, en önemli favori olarak dikkat çekiyor. Her ne kadar Bogdanovic ile Udoh’u NBA’e kaptırsa da, flaş transferleriyle dikkat çeken sarı-lacivertliler, Obradovic yönetiminde yine en önemli zirve adayı olarak gözüküyor.
Son finalist Beşiktaş Sompo Japan da Ufuk Sarıca ile yakaladığı çıkışı sürdürmek amacında ve takviyelerle, siyah-beyazlı ekibe güven veriyor. Her ne kadar Stimac’ı Efes’e kaptırmış olsa da, Beşiktaş daha tempolu ve skorer bir takım olacağının sinyallerini veriyor.
Son yıllarda beklentilerin çok uzağında kalan Anadolu Efes de yeni kadrosuyla yeni bir hava yakalamak ve uzun yıllardır hasret kaldığı şampiyonluğa ulaşmanın planlarını yapıyor. Erman Kunter yönetiminde sezona başlayan Galatasaray Odeabank, hazırlık döneminde taraftarlarına umut vermese de, ritmini artırmanın hesapları içinde. Hem Efes, hem de Galatasaray’ın bu sezon maçlarını Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacak olmaları da önemli bir değişiklik olarak göze çarpıyor.
Darüşşafaka Doğuş, ligin heyecan veren ekiplerinden birisi olmaya adayken, yeni ekipler Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Basket, sahip oldukları taraftar potansiyeli ile deplasmanları daha zor kılacağa benziyor.
İstanbul BŞB, Pınar Karşıyaka, Yeşilgiresun, TOFAŞ, Banvit gibi ekipler Türk oyuncuların sıçrama yapması için bir fırsat olarak gözükürken Demir İnşaat Büyükçekmece, Muratbey Uşak ve Trabzonspor, özellikle iç saha performanslarına güveniyor. Gaziantep Basketbol’un da üst sıraları kovalayacak olması, bizleri bekleyen heyecan dozunu daha net gösteriyor.
Liderlik yine Efes’in
8 sezondur şampiyonluğa hasret olsa da, Anadolu Efes’in liderliği devam ediyor. Geride kalan 51 sezonda tam 13 kez mutlu sona ulaşan lacivert-beyazlıları, Fenerbahçe 5 şampiyonluk ile takip ediyor. Türk Sporu’nun diğer devleri Galatasaray’ın 5, Beşiktaş’ın ise 2 şampiyonluğu bulunuyor. Hem sarı-kırmızılı, hem de siyah-beyazlı ekibin son şampiyonluklarında imzası bulunan Coach Ergin Ataman, uzun yıllar sonra ligde görev yapmıyor. Basketbol şubesini yıllar önce kapatan Eczacıbaşı, ligde 8 şampiyonluk kazanırken, TÜ 5, Ülkerspor da 4 kez kupayı müzelerine taşımıştı.
Melli: Datome’nin sakalını keseceğim
Fenerbahçe Doğuş’un yeni transferi Nicolo Melli, THY Avrupa Ligi’nde bu sene şampiyon olmaları durumunda takım arkadaşı Luigi Datome’nin sakalını keseceğini söyledi.
Tecrübeli basketbolcu, vatandaşı Datome’nin sarı-lacivertlilerin geçen sezon kazandığı THY Avrupa Ligi şampiyonluğundan sonra saçlarını kestirmesinin hatırlatılması üzerine, “Avrupa şampiyonu olursak, bu kez Datome’nin sakalını ben keseceğim. Datome, ilk şampiyonlukta saçlarını kestirdi, ikinci Avrupa şampiyonluğunda bu sefer sakalı gidecek” ifadelerini kullandı.
Datome, daha önce verdiği röportajda, “Saçlarımı kestirdim. Sakalımı ise ancak Fenerbahçe NBA şampiyonu olursa kestiririm” diyerek bunun çok zor olduğunu belirtmişti.

Yazarlar