Basketbol Periler uçuyor

Periler uçuyor

16.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihinde ilk kez katıldığı Londra Olimpiyatları’nda çeyrek finale yükselme başarısı gösteren A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA sıralamasında 13.’lüğe çıktı.

Periler uçuyor

Geçtiğimiz sezon Avrupa İkinciliği’ni de elde eden Potanın Perileri, 8 basamak birden tırmandı ve FIBA sıralamasında 141 puanla, 13. sıraya çıkarken, Avrupa’nın en iyi 6. takımı oldu.

Haberin Devamı

Ümit Kızlar Ukrayna önünde
Ümit Milli Kız Basketbol Takımı, Macaristan’ın Debrecen şehrinde bugün başlayacak olan Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçını TSİ 14.45’te Ukrayna ile oynayacak. 16-26 Ağustos tarihleri arasındaki şampiyonanın ilk turunda Ay Yıldızlı ekibimiz, Ukrayna, Portekiz ve Fransa ile birlikte C Grubu’nda yer alacak.

Ezeli derbi İzmir’e taşındı
Spor Toto Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park’ın da aralarında bulunduğu 4 takımın karşılaşacağı D Grubu maçları, Adana’dan, İzmir’e alındı. 2-3-4 Ekim tarihleri arasında oynanacak karşılaşmalar Elazığ’daki salonun yetişmemesi üzerine bu ilde gerçekleştirilecek A Grubu (Anadolu Efes, Pınar KSK, Mersin Bşb. ve Royal H. G.Antep) maçlarının Adana’ya alınması nedeniyle İzmir’e taşındı.

Haberin Devamı

Banvit’ten dev transfer
Basketbol Ligi’nde zirveye oynayacak bir takım kurmaya çalışan Banvit, Sırp pivot Vladimir Stimac’ı transfer etti. Geçtiğimiz sezon Olin Edirne’de forma giyen 2.11 boyundaki tecrübeli oyuncu 2 yıllık sözleşme imzalandı. Olin formasıyla 14.8 sayı ve 9.9 ribaunt ortalamasıyla oynayan Stimac, Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Sırbistan Milli Takımı kadrosunda yer alıyor.