Eurocup Pınar Karşıyaka yine kupa peşinde

Pınar Karşıyaka yine kupa peşinde

01.10.2014 - 11:43 | Son Güncellenme:

Basketbolda geçen sezon Türkiye Kupası'nı ilk kez müzesine götüren Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Bu seneki hedeflerimizin arasında kupada yine final oynamak var" dedi.

Pınar Karşıyaka yine kupa peşinde

Pınar Karşıyaka'nın Başantrenörü Ufuk Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona Samsun'da oynayacakları Türkiye Kupası maçlarıyla başlayacaklarını belirterek, gruptaki 4 takımdan 2'sinin kupada yoluna devam edeceğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Geçen sene yakaladıkları başarıyla bu yıl daha büyük bir sorumluluk üstlendiklerini bildiren Sarıca, şöyle konuştu: "Bu seneki hedeflerimizin arasında kupada yine final oynamak var. Eleme maçlarını kayıpsız geçmek istiyoruz. Geçen seneki gruba benzer bir eşleşme var. Banvit ve Trabzonspor Medical Park iyi kadrolar kurdular. Diğer rakibimiz Edirne Basket de yeni bir ekip ama iyi bir ekip. Zor bir turnuva oynayacağız. Eleme grubunu ilk 2 sırada bitirip kupada son 8 takım arasına girmek istiyoruz."

Sarıca, 2014 FIBA Dünya Kupası nedeniyle takımın ilk etap çalışmalarında bulunamadığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Daha sonra iki turnuvada 5 maç yapabildik. Sistemimizi tam oturtmuş değiliz ama oynamamız gereken düzeni oyuncularıma anlattığımı düşünüyorum. Zaten hazırlık maçlarında sonuçtan ziyade sistemi oturtmaya çalıştık. Son 2 sene olduğu gibi bu yıl da kimseden çekinmeyen, son topa kadar mücadele eden yapımızı sürdüreceğiz."

Haberin Devamı

Türkiye Kupası

Türkiye Kupası'nda F Grubu'nda Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda 2-4 Ekim tarihlerinde Banvit, Trabzonspor Medical Park ve Edirne Basket takımlarıyla mücadele edecek Karşıyaka, yarın Edirne Basket'le karşılaştıktan sonra cuma günü Trabzonspor Medical Park'la cumartesi günü de Banvit'le karşılaşacak.

Geçen yıl Türkiye Kupası'na Gaziantep'te oynanan A Grubu maçlarıyla başlayan Pınar Karşıyaka, grubu Trabzonspor Medical Park, Banvit ve Royal Halı Gaziantep'in önünde lider tamamlamıştı.

Ankara'daki 8'li finaller ilk maçında Türk Telekom'u, yarı finalde de Fenerbahçe Ülker'i saf dışı bırakan Pınar Karşıyaka, finalde Anadolu Efes'i 66-65 yenerek, ilk kez Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu.

Yeni oyuncular

Geçen seneki kadrosunu büyük ölçüde koruyan Pınar Karşıyaka'da yabancı oyuncular Jawad Williams ve Esteban Batista takımdan ayrılırken Türk oyunculardan Can Altıntığ da Fenerbahçe Ülker'e transfer oldu. Pınar Karşıyaka kadrosunu Darryl Eugene Strawberry, Kenny Gabriel, Juan Palacios ve Ceyhun Altay'la güçlendirdi.