ING Basketbol Süper Ligi Pınar Karşıyaka'da Ufuk Sarıca farkı

Pınar Karşıyaka'da Ufuk Sarıca farkı

09.10.2014 - 11:05 | Son Güncellenme:

Yeşil kırmızılı ekip, başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde 2. kupasına ulaştı. Geçen yıl Türkiye Kupası'nı kazanarak bir ilki başaran Pınar Karşıyaka, 2014-2015 sezonuna Cumhurbaşkanı Kupası ile başladı.

Pınar Karşıyakada Ufuk Sarıca farkı

Son dönemde Türkiye'de ve Avrupa'da başarılı sonuçlara imza atan Pınar Karşıyaka, 30. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Ülker'i 77-75 yenerek başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde 2. kupasına ulaştı.

Haberin Devamı

Çok başarılı geçen oyuncu kariyerinin ardından 2011-2012'de Anadolu Efes'te başantrenör olarak görev yapmaya başlayan Ufuk Sarıca, sezon bitmeden lacivertli beyazlı ekiple yollarını ayırdı.

2012-2013 sezonu başında Pınar Karşıyaka ile anlaşan Ufuk Sarıca, ilk sezonunda Avrupa Challenge Kupası'nda dörtlü finale kalmayı başardı. İzmir'in ev sahipliğinde oynanan dörtlü finalde Rus ekibi Krasnye Krylia'ya 77-76 mağlup olan yeşil kırmızılı ekip, kupada ikinciliği elde etti.

Aynı sezon Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı finaline çıkmayı başaran Pınar Karşıyaka, 9 sene sonra bunu başardı.

2013-2014 sezonu

Bir sonraki yıl ULEB Avrupa Kupası'nda mücadele eden ve ikinci tura kalmayı başaran Ufuk Sarıca'nın ekibi, ligde yine yarı finale kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Yarı finalde her iki sezon da şampiyon olan Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker'e elenen Pınar Karşıyaka, 2013-2014 sezonunda bir ilki başardı. Türkiye Kupası'nda Ankara'daki 8'li finallerde Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker ve son olarak Anadolu Efes'i mağlup eden Pınar Karşıyaka, ilk kez kupaya uzandı.

Daha önce lig şampiyonluğuna ulaştığı 1987'de aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götüren Pınar Karşıyaka, dün Fenerbahçe Ülker'i 77-75 yenerek ikinci Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

Bu yıl oynadığı 4 resmi maçı da kazanan Pınar Karşıyaka, sezona kupayla başlarken, Ufuk Sarıca da başantrenörlük kariyerinde ikinci kupasını kazandı. Ufuk Sarıca, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda A Milli Basketbol Takım'da başantrenör Ergin Ataman'ın yardımcılığını da yaptı.

Kupa ile başladılar

Bu sezon kadrosunda çok büyük bir değişiklik yapmayan Pınar Karşıyaka'da, Jawad Williams ve Esteban Batista'nın yanı sıra Can Altıntığ takımdan ayrıldı.

Yeşil kırmızılı ekibin yeni oyuncuları Darryl Eugene Strawberry, Kenny Gabriel, Juan Palacios ve Ceyhun Altay, Pınar Karşıyaka kariyerlerine kupa ile başladı.

Ankara uğuru devam etti

1987'de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ve geçen sezon Türkiye Kupası'nı Ankara'daki müsabakalarda kazanan Pınar Karşıyaka, 30. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı yine Ankara'da kaldırdı.