Fenerbahçe PİYANGO KİME VURACAK

PİYANGO KİME VURACAK

09.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivasspor maçında dört önemli oyuncusunu tribüne gönderen Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın, Mersin deplasmanı öncesi kimleri İstanbul’da bırakacağı merakla bekleniyor. Samandıra’da oyuncuları endişe sararken, bu haftaki tercihlerin daha farklı olacağı belirtildi

PİYANGO KİME VURACAK

SENAD OK

Fenerbahçe’de geniş kadro Teknik Direktör Aykut Kocaman’ı zorladığı kadar oyuncuları da korkutmaya başladı. Sivasspor maçında Mehmet Topal, Hasan Ali, Krasiç ve Stoch’un tribüne çıkmasından sonra Mersin İdmanyurdu sınavı öncesi Samandıra’yı “Bu kez piyango kimlere çıkacak?” heyecanı sardı.
Birçok bölge için elinde ciddi alternatifler bulunan Kocaman’ın en çok orta saha tercihi konusunda zorlandığı bildirildi. Emre’nin gelişi, Salih’in yükselen grafiği sonrası bu bölgedeki yığılma karşısında kararsız kalan sarı-lacivertli ekibin çalıştırıcısı, Moussa Sow, Emre ve Gökhan Gönül’ün dışında kullanacağı sekiz tercih için yoğun bir çalışmaya girdi. Takımda şu an için sadece üç oyuncunun yerinin garanti olması meraklı bir bekleyişi de beraberinde getirirken, Kocaman’ın bu hafta farklı tercihler üzerinde durması bekleniyor.

Haberin Devamı

Deplasman farklı, iç saha farklı
Teknik Direktör Aykut Kocaman kadro seçimini yaparken kullandığı en önemli kriter form durumunun yanısıra maçın cinsi.
Deplasman maçlarında rakibin daha dirençli olacağını düşünerek biraz daha defansif ve mücadele gücü yüksek oyuncuları sahaya süren Kocaman, içerdeki maçlarda ise ofansif oyunculara daha çok şans verecek. Bu nedenle Mersin maçında Webo’nun kulübeye gelerek daha farklı bir 11’in sahada olacağı belirtildi.

İrfan Aktar’a sert karşılık

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’a sert yanıt verdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Aktar’ın ifadeleri ”talihsiz” olarak nitelendirilerek, şöyle denildi:
“Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Aktar, yaptığı talihsiz açıklamada, ’duyumlara’ dayanarak kulübümüzü zan altında bırakan ispatsız ve mesnetsiz açıklamalarda bulunmuş, devamında da başkanımız hakkında yakışıksız ve haddini aşan beyanlarda bulunmaktan kaçınmamıştır. Öncelikle belirtmek isteriz ki, bu seviyedeki bir kişinin sözü ve iddiası şerefidir. Bu nedenle Aktar’ı hiçbir dolambaçlı yola sapmadan, konuyu saptırmadan iddiasını, sözünü ve şerefini ispat etmeye davet ediyoruz. Bu zat bilmelidir ki, duyumlara dayanarak hayatını idame ettirebilir ya da şahsi tasarruflarını ikame edebilir, hatta Galatasaray’da
idarecilik yaparak Divan Kurulu Başkanlığı’nı idare edebilir. Ancak ve asla duyumlara dayanarak Fenerbahçe camiasına ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı’na saygısızlık edemez.”

Haberin Devamı

Cevap veriyoruz

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin verdiği soru önergesi doğrultusunda dün bir açıklama yapan Fenerbahçe Kulübü, 2002 yılından bu yana SGK, vergi ve kamu ödemeleri adı altında devlete ödedikleri tutarın 376 milyon 771 bin 968 lira olduğunu bildirdi. ”Cevap veriyoruz” başlıklı açıklamada “Kulübümüzün göstermiş olduğu bu hassasiyet ve şeffaflığın, tüm kulüplerce gösterilmesi konusu artık bir iyi niyet değil, zorunluluktur. Yine bilinmelidir ki, sporun her alanında lokomotif olan Fenerbahçemizin, sportif-mali denetim konusunda açtığı bu yol da dönülmez ve örnek teşkil eder niteliktedir” denildi.

Haberin Devamı

Fener’e red yanıtı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu, Fenerbahçe Kulübü’nün hakem Halis Özkahya için yaptığı başvuruyu oy birliği ile reddetti. Sarı-lacivertli kulüp, Raul Meireles’in Galatasaray ile oynanan lig maçında gördüğü kırmızı kartın ardından hakem Halis Özkahya’ya tükürdüğü gerekçesiyle PFDK tarafından verilen 8 maçlık cezanın TFF Tahkim Kurulu tarafından kaldırılmasından sonra, Özkahya’nın Etik Kurulu’na sevk edilmesini talep etmişti.

Herkese bilet var!
Sarı-lacivertli kulüp, Mersin İdmanyurdu maçının bilet satışı ile ilgili taraftarları bilgilendirdi.
Açıklamada, bütün Fenerbahçeli taraftarların maçları izleme hakkı olduğu vurgulanarak, “Yalnızca kulübümüz ve taraftarımızın çıkarları için uygulamaya konan kontrollü bilet dağıtımı, herhangi biri ya da belirli kitleden kesinlikle bilet sakınma amacı gütmemekte, kimlik fotokopisiyle gelen hiçbir taraftarımız geri çevrilmemektedir. Kaldı ki, Fenerbahçemizin maçlarını izleme ve takımımızın yanında olma hakkı sadece belirli bir grup veya zümrenin imtiyazı olmayıp, tüm Fenerbahçelilerin dokunulamaz nitelikte en doğal hakkıdır” denildi.