Basketbol Pocius'tan Galatasaray sırları!

Pocius'tan Galatasaray sırları!

26.02.2015 - 11:02 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı basketbolcu Pocius ödemelerle ilgili sıkıntılarını dile getirdi, "Futbolculara da geç ödeme yapılıyor, hatta bizden de çok" ifadesini kullandı.

Pociustan Galatasaray sırları

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Turkish Airlines Euroleague'de bu gece deplasmanda Zalgiris Kaunas ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray Liv Hospital, Litvanya'ya vardı. Sarı-kırmızılıların Litvanyalı basketbolcusu Martinas Pocius'a, havaalanında ülkesinin gazetecileri büyük ilgi gösterdi.

Litvanya basını oyuncuya Galatasaray ile ilgili son dönemde yaşanan olaylar ile ilgili sorular yöneltti, özellikle ekonomik krizin üzerinde durdu. Pocius, "Evet maaşlarımız zamanında yatmıyor. Yatmayınca bir süre mutsuzluk tavan yapıyor ve yaygara kopuyor. Ardından ödemeler olunca tekrar tansiyon azalıyor. Duyduğum kadarıyla futbol takımı da bizim gibi paralarını geç alıyor. Belki bizden bile daha çok. Ancak onlar da çıkıp oynamaya devam ediyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Ülkesi ile Türkiye'deki durumu kıyaslayan 28 yaşındaki forvet ilginç bir tespitte bulundu: "Litvanya'da da zaman zaman maaşların geç yattığı olur. Maaşınız yatmadığı zaman, bunun sonradan ödeneceğini bilir, çalışmaya ve oynamaya devam edersiniz. Ancak Türkiye'de böyle bir durum olur olmaz insanlar oynamaktansa boykota gitmek gerektiğini düşünüyor".

'Gazetelerden öğreniyoruz'

Kulüpte iletişim kopukluğu olduğunu da ileri süren Pocius, "Bu sene böyle problemlerle karşı karşıya kaldık. Aslında kulüp idarecileri ve oyuncular arasında iletişim eksikliği var. Ben de bir çok yeni gelişmeyi, gazeteleri okuyan arkadaşlarımdan öğreniyorum. İlk elden öğrenme fırsatımız yok. Biz duyana kadar gazeteleri düşmüş oluyor" ifadelerini kullandı.

'Beşe beş maç yapamıyoruz'

Bu geceki maçı da yorumlayan deneyimli basketbolcu, "Zalgiris'in ne kadar kaliteli bir takım olduğunun farkındayız. Evlerinde daha da iyi oynuyorlar. LKF Kupası'nı kazandılar. Bizim bazı eksiklerimiz var. Kadro kurmakta zorlanıyoruz. Çok verimli antrenmanlar yapamıyoruz. İdmanda beşe beşe maç yapmakta bile zorlanıyoruz. Elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.