Galatasaray Podolski piyangosu

Podolski piyangosu

29.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

32 yaşındaki Alman futbolcuya talip olan Çin’in Beijing Guoan kulübü, bonservisi için 6 milyon euro vermeyi kabul etti, futbolcuya da 3 yılda 27 milyon euro ödemeyi önerdi.

Podolski piyangosu

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’da en çok kazanan futbolcular arasında yer alan 32 yaşındaki Lukas Podolski’ye Çin’den talip çıktı.

Sarı-kırmızılıların 32 yaşındaki oyuncusunu Çin Süper Ligi’nde yer alan Beijing Guoan transfer etmek için harekete geçti. Çinliler, 2018’e kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Alman futbolcu için 6 milyon euro bonservis vermeyi kabul etti.

Burak Yılmaz’ı da bünyesinde barındıran Beijing Guoan, Lukas Podolski’ye ise seneliği 9 milyon eurodan 3 yıllık anlaşma önerdi. Sarı-kırmızılılar ise Alman futbolcuya yıllık 3 milyon eurosu garanti olmak üzere 20 bin euro maç başı ücret ödüyor.

Geçtiğimiz günlerde oyuncu satmadan transfer yapamayacaklarını, bu yüzden de Çin’den gelecek teklifleri beklediklerini söyleyen başkan Dursun Özbek, bir anlamda bu gelişmenin sinyalini vermişti.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı yönetim menajerler tarafından gelen teklife, “Resmi teklif gelirse masaya otururuz” yanıtını verdi. Böylece Lukas Podolski, sarı-kırmızılıların ana gündem maddesi haline geldi.

Oyuncuya bağlı

Galatasaray’ın futboldan sorumlu yöneticisi Levent Nazifoğlu da gelen bu öneri konusunda açıklamada bulundu. Nazifoğlu, “Beijing Guoan’dan Podolski için gelen önemli bir teklif var. Biz de bunu değerlendiriyoruz. Transferin gerçekleşmesi oyuncuya bağlı” yorumunu yaptı.

Cim-Bom, bu transferin gerçekleşmesi durumunda hem para kazanacak hem de futbolcunun yüksek maliyetinden kurtulacak.

Sakatlığı nedeniyle istikrarsız bir çizgi ortaya koyan Podolski, 16 lig maçının sadece 9’unda yer aldı, 5 kez ilk 1’de sahaya çıktı.