Galatasaray Podolski'den Grosskreutz açıklaması

Podolski'den Grosskreutz açıklaması

29.12.2015 - 11:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın en skorer ismi olarak sezonun ilk yarısında sarı-kırmızılılarda en çok öne çıkan isim olan Lukas Podolski, Alman basınına açıklamalarda bulundu.

Podolskiden Grosskreutz açıklaması

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Lukas Podolski Almanya'nın Spox internet sitesine bir röportaj verdi. Podolski, "Son haftalar bizim için iyi geçmedi. O yüzden kesinlikle taraftarı anlayabiliyorum. Ancak bunun bizi etkilemesine izin vermemeliyiz. Akhisarspor'a karşı önemli bir galibiyet elde ettik. Ligde üçüncü sırada bulunmak gösterildiği gibi felaket bir durum değil. Galatasaray geçen sezon üç kupa kazandı. Belki sadece biraz daha huzurlu ve takımın güvenini kazandığı bir ortamda olmalıyız. Şampiyon olmak istiyoruz. Bu açıdan değişen hiçbir şey yok" dedi.

'Süper gidiyorum'

Sarı-kırmızılı ekibin en skorer ismi olan Alman futbolcu, "Kendi tecrübelerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki yurt dışı kesinlikle çok kolay değildir. Yeni bir ülke, yeni bir şehir, yeni insanlar ve evden uzakta olmak kolay değildir. Bunları göz önünde bulundurursak benim için işlerin süper gittiğini söyleyebilirim. 17 maçta sekiz gol attım ve dört asist yaptım. Performansımdan tamamen memnunum" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Aldığım kararlar bana ait'

Arsenal'den ayrılarak Türkiye'ye gelmesini bazı kesimlerin eleştirdiğini hatırlatan Podolski, Galatasaray kararından dolayı pişman olmadığını söyledi: "Aldığım kararları konunun uzmanlarına danışarak almıyorum. Ben bağımsız bir insanım ve kendi kararlarımı alabilirim. Elbette ailem ve güvendiğim insanların da görüşlerine baş vurabilirim. Sonuçta kendi verdiğim kararların sonuçlarıyla yaşamam gerekiyor. Hem sportif hem de özel hayatta bu böyle".

'Galatasaray beni geliştirdi'

Lukas Podolski, "Yapabildiğim şeyleri tekrar tekrar kanıtlamak zorunda değilim. Eğer düzenli bir şekilde forma giyebilirsem takıma fayda sağlayabilirim. Arsenal'de de forma fırsatları yakaladım. Oradaki hayatımla ilgili hafızamda kalan negatif birşey yok. Galatasaray'a gelmem ise bana sadece sportif açıdan değil, kişisel açıdan da katkıda bulundu. Büyük bir şehirde yaşıyorum. Yeni insanlarla karşılaşıyorum. Sonuçta futbol sonrasında da bir yaşamım olacak" şeklinde konuştu.

Kevin Grosskreutz yorumu

Vatandaşı Kevin Grosskreutz'un takımdan ayrılmak istemesi ve Almanya'ya dönmesiyle ilgili de görüşlerini açıklayan yıldız futbolcu, "Bu olay yurt dışında oynamanın sıradan bir iş olmadığını gösteriyor. Dışardan bakıp da yorum yapan bir kimse olayı her açıdan yakalayamıyor olabilir. Daha önce Bundesliga'da forma giymiş 20 Alman oyuncunun yurt dışında oynaması gibi değil sadece. Rakamlar net. Yabancı ülkede önemli olan insanların açık olmasıdır. Çünkü artık adapte olunacak yeni koşullar vardır ve kapalı olunmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Bilmiyorum tekrar döner mi'

Grosskreutz ile ilgili yorumlarına " Elbetteki maçlara çıkamamak sadece idman yapmak kolay bir şey değil. Oynuyor olsaydı işler onun için daha kolay olurdu" şeklinde devam eden Poldi, "Galatasaray'a tekrar dönmesi söz konusu olur mu?" sorusuna, "Bilmiyorum" şeklinde yanıt verdi.