Galatasaray Podolski'ye Borat tepkisi

Podolski'ye Borat tepkisi

11.09.2015 - 10:28 | Son Güncellenme:

Lukas Podolski'nin 'Borat' göndermesi Kazakistan'da tepki çekti, Astana taraftarı 30 Eylül'deki Galatasaray maçında yıldız futbolcuyu ıslıklama kararı aldı.

Podolskiye Borat tepkisi

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Astana takımında, Lukas Podolski'nin attığı tweet'in sıkıntısının yaşandığı ortaya çıktı. Kazak Kulübü'nün Başkanı Kaisar Bekenov, ülke futbolcunu değerlendirdiği konuşmasında takımlarının, Kazakistan'ın yurt dışındaki imajını düzeltmek adına önemli bir görev üstlendiğin belirtti.

Asya ülkesinin batıda Borat filmiyle tanındığı ve bu imajın düzeltilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. Lukas Podolski grup kuralarının çekilmesinin ardından Batı yapımı olan, Kazakistan'ı anlatan ancak pek çok Kazak tarafından nefret edilen bir film haline dönüşen Borat'ın afişini paylaşmış ve 'Sabırsızlanıyorum' diye yazmıştı.

Alman futbolcunun bu mesajının Kazakistan'da tepki ve üzüntüyle karşılandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ISLIKLAYACAKLAR!

Astana Başkanı Bekenov'un konuşmalarında da bunun etkisi olduğu belirtilirken, Kazakların ise sarı-kırmızılı oyuncu için hazırlık içerisinde oldukları belirtildi. Podolski'nin sonrasında bir özür tweet'i attığı ancak buna karşın Astana taraftarının 30 Eylül'de Kazakistan'da oynanacak maçta yıldız futbolcuyu ıslıklayacakları belirtildi.

Podolskiye Borat tepkisi