Skorer Polat’la yola devam

Polat’la yola devam

28.03.2010 - 01:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü’nde rekor katılımın gerçekleştiği kongrede Adnan Polat yeniden başkanlığa seçildi. Adnan Öztürk’e, 24 sandığın 19’unda üstünlük sağlayarak 654 oy fark atan Polat, “Genel kurul bize, ‘gözümüz üzerinizde’ mesajını verdi” dedi

Polat’la yola devam

Galatasaray Kulübü’nün 95. dönem başkanlık seçiminden Adnan Polat zaferle ayrıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan kongrede, rekor katılım gerçekleşti. Genel kurulda toplam 5410 oy kullanıldı.
Polat geçerli sayılan toplam 5234 oyun 2944’ünü alarak üst üste ikinci kez sarı-kırmızılı kulübün başkanı oldu. Adnan Öztürk ise 2290 oy topladı. Kongrede 43 oy geçersiz sayılırken, sandıklardan 133 beyaz oy çıktı. Kırmızı oy pusulası kullanan Adnan Polat, 24 sandığın 19’unda sarı oy pusulasıyla yarışan Öztürk’e üstünlük sağlarken, rakibine 654 oy fark attı.
Kongrede 21. sandık açıldığında 2611 oya ulaşan Adnan Polat seçimi kazanmayı garantiledi. 21. sandık sonunda Adnan Öztürk’ün 1921 oyu bulunuyordu.

Haberin Devamı

‘Çok çalışacağız’
Seçim divanı başkanı İrfan Aktar, saat 10.00’da başlayan ve 13.5 saat süren seçimin sonuçlarını saatler 23.30’u gösterirken açıkladı. Adnan Polat’ın 2944 oy aldığını söyleyen Aktar’ın, Öztürk’ün oy sayısını ilan etmemesi dikkat çekti.
Teşekkür konuşması yapmak üzere alkışlar arasında kürsüye gelen Başkan Adnan Polat ortaya çıkan sonucu, genel kurulun açık bir mesajı olarak gördüklerini söyledi.
Polat, “Galatasaray’a hayırlı olsun. Alınan oylara baktığımızda genel kurul bize, ‘gözümüz üzerinizde’ mesajını verdi. Camiamız bize başladığımız işleri bitirmek için bir fırsat sundu. Ayrıca camiamız benim çağrıma kulak verdi ve tarihimizin en yüksek katılımlı seçimi ortaya çıktı. Kimse bu kadar beklemiyordu. Projelerimizi hayata geçirip, çok ciddi şekilde izlendiğimizi bilerek, çok dikkatli olarak iyi işler yapmaya çabalayacağız” diye konuştu.
Sarı-kırmızılı kulüpte önümüzdeki 2 yılın yatırım dönemi olacağına dikkat çeken Başkan Polat, “İki senelik planlarımız var. Önemli projelerimizin hayata geçeceği bir dönem olacak. Birleşme tamamlanacak ki en önemli projemiz. Türk Telekom Arena bitmiş olacak. Muhtemelen Riva biraz daha inşaat dönemine girmiş olacak. Kurumsallaşma tamamlanacak. Çok projemiz var. Hepsini hayata geçirmek için üst düzeyde gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Galatasaray’da yöneticilik yapmanın insanlara artık daha cazip geldiğinin altını çizen Adnan Polat, gelecek kongrede daha fazla aday görmek istediklerini sözlerine ekledi.

İŞTE YENİ YÖNETİM
ADNAN POLAT:
İşadamı. 1953 doğumlu.
SELİM SAYILGAN:
Sanayi ve turizmci. 1968 doğumlu.
EMİR SARIGÜL:
İşadamı. 1981 doğumlu.
CEMAL ÖZGÖRKEY:
İşadamı. 1959 doğumlu.
MURAT YALÇINDAĞ: Lojistik. 1970 doğumlu.
HAKAN ÜSTÜNBERK:
Sanayi, işletme. 1960 doğumlu.
ALİ HAŞHAŞ:
İşadamı. 1963 doğumlu.
YİĞİT ŞARDAN:
Kitle iletişim. 1963 doğumlu.
VEDAT EŞKİNAT:
İşadamı. 1965 doğumlu.
HALDUN ÜSTÜNEL:
Sanayici. 1967 doğumlu.
DOĞAN YALÇINKAYA:
Yönetici. 1972 doğumlu.
IŞIN ÇELEBİ:
İktisat doktoru. 1950 doğumlu.
YALÇIN ORHON:
Yönetici. 1958 doğumlu.
TANER AŞKIN:
Sanayici, yüksek tekniker.
1940 doğumlu.
İBRAHİM ÇAĞLAR:
İşadamı. 1957 doğumlu.
Prof. Dr.
MEHMET HELVACI:
1960 doğumlu.
Hukuk profesörü.

Centilmen Öztürk
Adnan Öztürk, 20. sandık açıklandıktan sonra yenilgiyi kabul etti, Adnan Polat’a görevinde başarılar diledi. Öztürk’ün
bu centilmenliği kongre üyelerinden büyük alkış aldı

Adnan Öztürk, 20. sandık sonuçları açıklandıktan sonra yenilgiyi kabul ederek kongre divanı üyelerine çalışmaları için tek tek teşekkür etti. Salonda oturarak seçimin sonuçlarını bekleyen üyelerden büyük alkış alan Öztürk, kürsüden indikten sonra kendisini karşılayan Başkan Adnan Polat’ı tebrik ederek, başarı diledi. Polat’la sarmaş, dolaş olan Öztürk, 24 saat boyunca sarı-kırmızılı kulübün hizmetinde olacağını bildirdi.
Adnan Öztürk’e centilmen davranışları için teşekkür eden Başkan Polat, “Adnan Öztürk kardeşimle bir yarış yaptık. Birimiz kazanacaktı. Seçimin kaybedeni yok. Galatasaray Kulübü her zaman kazanıyor. Adnan Öztürk bana göre çok iyi bir performans sergiledi. Bizim önümüzdeki dönemde Galatasaray için çalışmak isteyen çok insana ihtiyacımız var. Öztürk’e ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Polat kongrenin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında da Adnan Öztürk ve ekibindeki isimleri sarı-kırmızılı kulüp için çalışmalarda bulunmak üzere davet edeceklerini bildirdi.
Bu arada Adnan Öztürk oy kullandığı 10. sandıkta da Polat’a geçildi. Bu sandıkta Öztürk 104, Polat 115 oy aldı. Adnan Polat kendisinin oy kullandığı 6. sandıkta, Öztürk’e 127-96 üstünlük sağladı.

‘Neden girdin Albayrak?’
Adnan Polat oy kullanma işlemi başladıktan sonra koridorda karşılaştığı, Adnan Öztürk’ün yönetim kurulu listesinde yer alan Abdürrahim Albayrak’a sitem etti. Polat, “Neden seçime girdin?” diye sorarken, Albayrak, “Her Galatasaraylı kongre üyesinin seçime girme hakkı vardır” yanıtını verdi. Polat’ın ısrarla, “Projelerin nedir, onu soruyorum sana” sözleri üzerine Albayrak, “Başkanım, seçilince projelerimizi görürsünüz” dedi. Abdürrahim Albayrak’ın bu konuşmadan bir hayli rahatsız olması gözlerden kaçmadı.


Cemiyette kutladılar
Sarı-kırmızılı kulüpte Adnan Polat başkanlığında göreve seçilen yeni yönetim kurulu, 13.5 saat süren yorucu kongrenin ardından soluğu Levent’teki Galatasaraylılar Cemiyeti’nde aldı.
Başkan Polat, eşi Ayşe Polat’la birlikte cemiyete geldi. Sarı-kırmızılı yöneticiler, geleneksel kutlamada, geç saatlere kadar hep birlikte eğlendi. Katılım önceki yıllara göre az olması ise dikkat çekti.
Bu arada kongrede Adnan Polat’ın yanında yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ağabeyi Acar Yıldırım da, Galatasaraylılar Cemiyeti’ne giderek kutlamalara
katıldı.

Bahçede sohbet
Kongrede oy verme işlemi sürerken, Adnan Polat ile Adnan Öztürk, Galatasaray Lisesi’nin bahçesinde bir araya geldi. Oldukça samimi bir ortamda geçen sohbetin ardından basına açıklama yapan ikili, seçim yarışının dostluklarına olumsuz bir etkisinin olmadığını dile getirdi. Polat, “Galatasaraylı olmak ayrıcalıktır denir ya, işte en büyük göstergesi burada” dedi.

KONGRE NOTLARI

Görev başında
Galatasaray’da pazartesi günü vefat eden eski Başkan Özhan Canaydın’ın oğlu Murat Canaydın, acısı çok taze olmasına rağmen liseye gelerek oyunu verdi. Sarı-kırmızılıların yoğun ilgi gösterdiği Murat Canaydın, “Kongre Galatasaray için hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı


Sarıgül de geldi
Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de kongrede oy kullandı. Oğlu Emir Sarıgül, Adnan Polat’ın yönetim kurulu listesinde yer alan Mustafa Sarıgül, Polat’ın, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yaptığı toplantıya da katılmıştı. Seçimlerde, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da oy attı.

Oylar Öztürk’e
Galatasaray’ın bazı eski futbolcuları oy kullanmaya toplu halde geldi. Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Hakan Ünsal, Arif Erdem, Vedat İnceefe ve Ümit Davala birlikte geldikleri lisede, 24. sandıkta oylarını kullandılar. Sarı-kırmızılı eski yıldızlar, oy zarflarına, Adnan Öztürk’ün yönetim kurulu listesinin yer aldığı sarı oy pusulalarını koydular.