Skorer Polat’tan durum raporu

Polat’tan durum raporu

06.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ali Sami Yen’in koltuklarını, hatta tuğlalarını bile satacağız. Taraftarımız hem hatıra alacak hem de kulübe katkı sağlayacak Fenerbahçe’yi yılda 1 milyon taraftar izliyor. Bu, bizim iki katımız. Senede, bizden 30 milyon dolar fazla kazanıyorlar Rijkaard’ı tartışmak yersiz. Teknik heyetin sonuna kadar yanındayız. Ne olursa olsun gerekli sabrı göstereceğiz

Polat’tan  durum raporu

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Mardin gezisinin ikinci gününde, projelerle ilgili bilgi verirken, teknik heyete de sahip çıktı.
Polat, Ali Sami Yen Stadı’ndan ayrılırken de para kazanacaklarını söyledi. Nice zaferlere tanıklık eden stadın koltuklarını, çimlerini hatta tuğlalarını bile satacaklarını açıklayan sarı-kırmızılı kulübün patronu, “Ali Sami Yen bir futbol mabedidir. Taraftarımız bizim için bu anlamlı stattan bir parça alarak hem kulübüne maddi katkı sağlayacak hem de kendisi için güzel bir anı olacak” dedi.
Adnan Polat, Fenerbahçe’nin stadını yenileyerek gelirlerini ciddi biçimde artırdığına dikkat çekerek, çarpıcı detaylar verdi. Polat, “Bir hesap yapalım. Fenerbahçe’yi kendi sahasında yılda 1 milyon taraftar izliyor. Bu bizim iki katımız. Gelirleri de o yönde artış sağladı. Senede bizden 30 milyon dolar fazla stat geliri olan bir takımla mücadele etmek kolay değil. Bu yüzden Türk Telekom Arena, Galatasaray’ı çok önemli bir noktaya taşıyacak” diye konuştu.
GSYİAD üyelerinin, Teknik Direktör Frank Rijkaard’la ilgili olumlu sözleri sonrası ise Başkan Polat, Hollandalı teknik adamla ilgili net konuştu:
“Rijkaard’ı tartışmak yersiz olur. Hocamızın sonuna kadar yanındayız. Türkiye’de maalesef sabırsız davranılıyor. Biz hocamıza gerekli sabrı her zaman göstereceğiz. Sonuçlar ne olursa olsun.”
Gezi sırasında GSYİAD üyeleriyle, Adnan Polat arasında ilginç bir diyalog da yaşandı. GSYİAD’ın eski başkanı Teoman Kadıoğlu’nun, “Başkanım keşke basketbol şubesini Haldun Üstünel’e bağlasaydınız. Hem boyu uzun hem de iyi transferler yapardı” sözleri üzerine Adnan Polat, “Haldun bütün spor faaliyetlerinden sorumlu başkan yardımcısı oldu” ifadesini kullandı.
Polat ve GSYİAD üyeleri, Dara’daki antik köyü gezdiler. Yapıları merakla inceleyen Polat, yüzyıllar öncesinden kalan mezarlıktaki insan kemiklerine ilgi gösterdi. Bu arada Polat, Ultraslan Mardin Koordinatörü Şehmus Ak’a futbolcuların imzaladığı formayı hediye etti.


Coşkulu karşılama
Başkan Adnan Polat ve GSYİAD üyeleri, geçen yıl açılan Nusaybin Galatasaray Futbol Okulu’nu da ziyaret etti. Burada coşkulu bir şekilde karşılanan sarı-kırmızılılar, daha sonra ilçenin çarşısını gezdiler. Polat ve beraberindeki heyet, 5. yüzyılda yapılan Deyrulzafaran Süryani Kadim Manastarı’na da uğradı.
Midyat’ta önceki gün Galatasaray Futbol Okulu’nun açılışına katılan Adnan Polat’ın dünkü programı da yoğundu. Sabah, Aşağı Yeniköy’de Vasfi Günay isimli vatandaşa konuk olan Polat, yer sofrasında kahvaltı yaptı. Türkçe bilmeyen ve Kürtçe konuşan yaşlı bir kadın Polat’a bal ve tereyağı sürdüğü ekmeği yedirdi.


Forma sürprizi
Mardinspor Kulübü Yönetimi, Başkan Adnan Polat ve GSYİAD üyelerinin onuruna akşam yemeği verdi. Samimi bir ortamda yenilen yemekte, Polat’a arkasında ismi yazılı olan 47 numaralı forma hediye edildi. Başkan Polat, Avrupa’da ikinci kupayı isteyen Mardinlilere, “İnşallah” yanıtını verdi.