Skorer Polat’tan şok ihbar

Polat’tan şok ihbar

14.03.2010 - 00:25 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı, 27 Mart’taki kongre öncesi yaklaşık 900 üyenin senelik aidatının 2-3 kişinin kredi kartından ödendiğini belirterek, miktarın 1 milyon liranın üzerinde olduğunu açıkladı

Polat’tan şok ihbar

Galatasaray’ın 27 Mart’ta gerçekleştirilecek kongresinde, Adnan Öztürk’le başkanlık yarışı yapacak olan Adnan Polat dün akşam Fulya’daki Polat Towers’da, Eski Sporcular Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
Bir haftada 5. bilgilendirme toplantısını yapan ve toplamda 1200 kişiye konuşan Polat, 900 kulüp üyesinin senelik aidatının 2-3 kişi tarafından ödendiğini söyledi.
Polat, “Seçim fair-play içinde olsun, kulübün asaletine yakışsın diyorlar, ancak söyledikleri sözler Galatasaray’a zarar veriyor. Yaklaşık 900 kişinin üyelik aidatı, 2-3 kişinin kredi kartından ödenmiş. Galatasaray’ın duruşu bu değildir. Ödenen rakam nereden baksanız 1 milyon liranın üzerinde” dedi.
Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’nin birleştirilmesi için alınan 70 milyon dolarlık kredinin yüzde 8.75 olan faizinin yüksek olduğunu kabul eden Adnan Polat, “Daha düşük olabilirdi, ancak Galatasaray Genel Kurulu iki sene önce yüzde 12’yi kabul etmişti. İki şirketin birleştirilmesi 10 şampiyonluktan daha önemli” diye konuştu.
Galatasaray Adası’nın işletme sözleşmesinin iptal edilmesi için, “Bu karar kötü bir örnek oldu. İlerleyen dönemde Arda ile yapılan sözleşmenin iptali kararını da alabilirler” diyen Polat, Türk Telekom Arena Stadı’na açılır - kapanır çatı yapılması konusunun tartışmaya açılmasını da istedi.
Galatasaray Başkanı, “Çatının 3-4 sene sonraki maliyetini ve UEFA’nın üstü kapalı olan statlara final maçı vermemesini de dikkate almalıyız” dedi.