Dünyadan Futbol Polisten taraftara işkence! Böylesi görülmedi...

Polisten taraftara işkence! Böylesi görülmedi...

08.12.2013 - 13:10 | Son Güncellenme:

Santa Cruz-Sampaio maçının ardından polis sokakta bir grup Cruz taraftarını durdurarak zorla ezeli rakiplerinin marşını söyletti.

Polisten taraftara işkence Böylesi görülmedi...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Brezilya 3. liginde geçtiğimiz günlerde oynanan final maçının ardından ilginç bir olay yaşandı. Santa Cruz ile Sampaio Correa takımlarının karşılaşmasını 2-1 kazanan Cruz takımı Serie C'de şampiyon olarak Serie B yani ülkenin ikinci ligine yükselme başarısı gösterdi.

Recife kentindeki Arruda Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından ise ilginç bir olay yaşandı. Maç esnasında veya sonrasında herhangi bir olay çıkmazken; bu kez olay çıkaran polisler oldu. Karşılaşmanın ardından stat dışında bir grup Santa Cruz taraftarını durduran güvenlik güçleri, taraftarlara zorla ezeli rakipleri Sport Recife'nin marşını söyletti.

Haberin Devamı

İŞTE O İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Amatör bir kameramana tarafından görüntülenen o anlar sosyal medyada tıklanma rekoru kırarken, elleri başlarında görülen taraftaralara zorla rakiplerinin marşının söyletilmesi, psikolojik işkence olarak yorumlanarak eleştiri konusu oldu.

Santa Cruz Başkanı Antonio Luiz Neto, "Bu olay aydınlatılmalı ve taraftarımıza bu eziyeti çektirenlere gerekli yaptırım uygulanmalıdır" dedi. Emniyet birimleri konuyla ilgili soruşturma açıldığını bildirirken, gerekli görülmesi durumunda görevli memurların cezalandırılabileceğini ilettiler.