Milli Takım Potada ay-yıldızlı ekipte hedef 2'de 2

Potada ay-yıldızlı ekipte hedef 2'de 2

15.02.2016 - 15:52 | Son Güncellenme:

TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, "Romanya ve İsrail maçlarını kazanarak gruptan çıkmayı garantilemek istiyoruz" dedi.

Potada ay-yıldızlı ekipte hedef 2de 2

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, 2017 Avrupa Kadınlar Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Romanya ve İsrail ile yapacakları maçları kazanarak gruptan çıkmayı garantilemeyi istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Akkaş, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, A Milli Kadın Takımı'nın H Grubu'ndaki ilk iki maçını da kazandığını belirterek, "Şimdi iki önemli maç daha oynayacağız. Biri Romanya biri İsrail olmak üzere iki deplasman mücadelesi var. İkide iki yapıp gruptan çıkmayı garantilemek istiyoruz. Bunu yapacak kadro derinliğine de sahibiz" ifadesini kullandı.

Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı Demirmen gibi iki tecrübeli oyuncunun milli takım kadrosunda bulunmamasına değinen Barbaros Akkaş, "Sakatlıkları olmasından ve dinlenmek istemelerinden dolayı onlara izin verdik. Bu iki sporcumuza kasım ayında oynadığımız Bosna Hersek ve İsrail maçlarında da izin vermiştik. Ligler bittikten sonra olimpiyat elemelerine hazırlanırken oyuncularımızın hepsi milli takım kadromuza davet edilecek ve sahada olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ile oynanan maçtaki performansıyla eleştirilen Galatasaraylı oyuncu Nevriye Yılmaz'a destek veren Akkaş, "Yıllar boyu her türlü fedakarlığı yaparak büyük bir özveriyle hizmet eden milli takım kaptanımız Nevriye Yılmaz adının gereksiz spekülasyonların içine çekilmesi son derece üzücü. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak her zaman yanında olduğumuz Nevriye Yılmaz’ın bir maçlık performansı sonrasında, sırf kendi egolarını tatmin etmek amacıyla yapılan yakışıksız yorumların hiç kimseye bir yarar getirmeyeceği apaçık şekilde ortadadır. Nevriye Yılmaz, Türk kadın basketbolu tarihine adını altın harflerle yazmış bir oyuncumuzdur" diye görüş belirtti.