Basketbol Potada maçlar 15 ayrı salonda oynayacak

Potada maçlar 15 ayrı salonda oynayacak

10.10.2012 - 12:50 | Son Güncellenme:

Beko Basketbol Ligi’nde yeni sezonda maçlar 15 ayrı salonda yapılacak. Fenerbahçe Ülker’in yeni salonu Ülker Sports Arena, 2012-2013 sezonunda en fazla seyirci kapasitesine sahip salon olarak dikkati çekiyor.

Potada maçlar 15 ayrı salonda oynayacak

Fenerbahçe, yeni sezonda da 15 bin kişilik salonunda taraftarlarının desteğiyle lig ve THY Avrupa Ligi maçlarını oynayacak. Beko Basketbol Ligi’ne yeni sezonda maçların oynanacağı salonlar sıralamasında Abdi İpekçi Spor Salonu ise ikinci sırada yer alıyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu, 12 bin 500 kişilik seyirci kapasitesiyle Galatasaray Medical Park ve Beşiktaş’a ev sahipliği yapacak.

Ancak ligdeki bazı maçlarını BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde oynayacak Beşiktaş, THY Avrupa Ligi’ndeki tüm maçlarında Abdi İpekçi Spor Salonu’nu kullanacak.

Anadolu Efes, Ayhan Şahenk’i kullanacak

Türkiye’nin en büyük salonu olan İstanbul’daki Sinan Erdem Spor Salonu, bu sezon ilk yarıda basketbol maçlarına ev sahipliği yapamayacak.

Geçen sezon 15 bin 500 kişilik Sinan Erdem Spor Salonu’nu kullanan Anadolu Efes, salonda yılbaşına kadar başka etkinlikler olacağı için lig maçlarını 3 bin 500 kişilik Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynayacak. Anadolu Efes’in ligin ikinci yarısında lig maçlarını hangi salonda oynanacağına kulüp yönetiminin daha sonra karar vereceği öğrenildi.

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi maçlarını ise Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapacak.

Ankara takımları Ankara Spor Salonu’nda oynayacak

Beko Basketbol Ligi’nde yer alan Ankara takımları Türk Telekom ve Hacettepe Üniversitesi, maçlarını Ankara Spor Salonu’nda yapacak.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda (A) Milli Takım’ın da yer aldığı (C) Grubu maçlarının oynandığı Ankara Spor Salonu, 11 bin seyirci kapasitesiyle bu sezonki salonlar arasında en fazla seyirci alan üçüncü salon durumunda bulunuyor.

Ligin yeni ekiplerinden Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise maçlarını 6 bin 500 kişilik Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda yapacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne her yer deplasman

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları nedeniyle tadilatta olan Edip Buran Spor Salonu’nu ilk yarıda kullanamayacak.

Mersin ekibi, ligin ilk yarısında tüm maçlarını deplasmanda oynayacak. Edip Buran Spor Salonu’nun ikinci yarıya yetişmemesi durumunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci yarıda ya Gaziantep, ya da Ankara’da oynamayı planladığı bildirildi.

En az kapasiteli salon TOBB

Bu sezon en az kapasiteli salon ligin yeni takımı TED Ankara Kolejliler’in salonu olacak. Ankara ekibi, rakiplerini 1500 kişilik TOBB-ETÜ Ankara Kolejliler Spor Salonu’nda ağırlayacak.

Salonlar ve kapasiteleri

Haberin Devamı

2012-2013 sezonunda Beko Basketbol Ligi maçlarının yapılacağı salonlar ve kapasiteleri şöyle:

Fenerbahçe Ülker Ülker Sports Arena 15000

Galatasaray Medical Park Abdi İpekçi 12500

Türk Telekom, Hacettepe Üniversitesi Ankara 11000

Royal Halı Gaziantep B.Şehir Bld. Karataş Şahinbey 6500

Pınar Karşıyaka Karşıyaka Arena 5000

Anadolu Efes Ayhan Şahenk 3500

Beşiktaş BJK Akatlar 3500

TOFAŞ Bursa Atatürk 3000

Banvit Kara Ali Acar 3000

Aliağa PETKİM Aliağa Belediyesi ENKA 2500

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Atatürk 2500

Erdemir Erdemir 2500

Olin Edirne Mimar Sinan 2200

Mersin Büyükşehir Belediyesi Edip Buran 1750

TED Ankara Kolejliler TOBB 1500

(AA)

Yazarlar