Milli Takım Potada Olimpiyat hamlesi

Potada Olimpiyat hamlesi

27.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu, hem erkeklerde, hem de kadınlarda olimpiyat elemelerine ev sahipliği yapmak için resmen aday oldu. Kadınlarda 12, erkeklerde ise 10 ülke organizasyonu düzenlemek için FIBA’ya başvurdu.

Potada Olimpiyat hamlesi

Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları için oynanacak eleme maçlarına ev sahipliği için Türkiye de aday oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu, hem kadınlarda, hem de erkeklerde organizasyonu düzenlemek için resmen başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Kadın Milli Basketbol Takımı, Macaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası sonrası eleme oynama hakkı kazanmış ve üst üste 2. kez Olimpiyatlar’da boy göstermeye çok yaklaşmıştı. Potanın Perileri, Londra Olimpiyatları öncesinde de eleme maçlarına Ankara’da ev sahipliği yapmış ve ilk sırayı elde ederek dev organizasyona katılmıştı. Türkiye ile birlikte kadınlarda Arjantin, Belarus, Kamerun, Çin, Küba, Fransa, Kore, Yeni Zelanda, Nijerya, İspanya ve Venezuela da aday oldu.

Erkeklerde ise daha güçlü ülkeler kolları sıvadı. Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’ndaki derecesiyle elemelere katılma hakkı elde edemese de, FIBA’nın yeni kuralından yararlanıp ev sahipliği yaparak olimpiyat şansını devam ettirmeye çalışacak. Çek Cumhuriyeti, Almanya, Yunanistan, İran, İsrail, İtalya, Meksika, Filipinler ve Sırbistan da ev sahipliği için başvuran ülkeler. FIBA kararını Kasım ayının ortasında verecek ve 3 grupta oynanacak elemelerin ev sahiplerini belirleyecek.