Basketbol Potada tarihi final!

Potada tarihi final!

21.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basketbol tarihinin en çekişmeli sezonlarından birine Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki rekabet damgasını vuruyor. Final serisinde bugün şampiyonluk maçına çıkacak iki kulüp, bu sezon 81. resmi müsabakalarını oynayacak, kolay kolay unutulmayacak bir zafer için sahada yer alacak.

Potada tarihi final

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde uzun ve tarihe geçen sezonda Sinan Erdem Spor Salonu’nda son maça çıkılıyor. Play-off final serisinde 7. kez kozlarını paylaşacak olan Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, unutulmaz bir zafere hazırlanıyor. Mücadele saat 20.00’da başlayacak, TRTSPOR ve Tivibuspor ortak yayınında olacak.

Haberin Devamı

Bugünkü finale kadar sezon boyunca 80 resmi maça çıkan iki büyük kulüp, tarihi bir rekabeti geride bırakıyor. Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko, bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası, Süper Lig, play-off serisi, Euroleague ve Euroleague Final Four etabında sürekli karşı karşıya geldi.

13 kez birbiriyle mücadele eden iki ekip arasında galibiyetlerde 7’ye 6 Anadolu Efes önde. Eğer Fenerbahçe Beko final gününden galip çıkarsa hem durumu eşitleyecek hem de ligi kazanacak. İlk olarak sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası finaliyle başlayan rekabette ilk galibiyeti 65-62 ile Anadolu Efes aldı. Türkiye Kupası finalinde de 80-70 ile Fenerbahçe Beko galibiyete uzandı. Lig ve Euroleague’deki normal sürede 4 kez karşılaşan iki rakip, 2’şer kez sevindi.

Haberin Devamı

Büyük heyecan

Euroleague Final Four’unda yarı final aşamasında mücadele eden iki Türk takımının maçından 92-73 lacivert-beyazlılar üstün ayrıldı. En büyük heyecan şu anda Süper Lig play-off final serisinde yaşanıyor. Şu ana kadar 6 maçı geride bırakan takımlar, 3-3’lük beraberlik buldu. Serinin son mücadelesi ve şampiyonluk maçı bugün Sinan Erdem Spor Salonu’nda Anadolu Efes’in ev sahipliğinde olacak.

Düğüm çözülecek

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2018-19 sezonunun şampiyonu bugün belli oluyor. Anadolu Efes, bugün sahadan galip ayrılması durumunda 9 yıllık şampiyonluk hasretine son verecek. Lacivert-beyazlı takım, kazanması halinde toplamda 14. kez mutlu sona ulaşacak.
Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi’ndeki son şampiyonluğunu Ergin Ataman yönetiminde 2008-2009 sezonunda yakalamıştı. Fenerbahçe Beko ise bu akşam serinin son maçını kazanması halinde ligde 4’ü üst üste olmak üzere 10. şampiyonluğunu elde edecek.
Avrupa gururu
Türk basketbolunun en önemli iki kulübü; Anadolu Efes ve Fenerbahçe, Avrupa’da da gurur yaşattı. THY Euroleague’de normal sezonda ilk 4’te yer alan iki temsilcimiz, Final Four aşamasına da kalmayı başararak bir ilke imza attı. Lacivert-beyazlılar ile sarı-lacivertliler, ilk kez Euroleague Final Four’unda Türkiye’nin 2 takımla yer almasını sağladı.
Liderlerin kapışması
Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko bu sezon her kulvarda karşı karşıya geldi. Süper Lig’de normal sezonu Anadolu Efes lider bitirirken, THY Euroleague’de Fenerbahçe Beko liderliği almıştı.

Sloukas açıklaması
Fenerbahçe Beko’nun yıldız ismi Kostas Sloukas için menajeri Panos Kapazoglou’ndan resmi bir açıklama geldi.
Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Sloukas’ın menajeri henüz sözleşmenin imzalanmadığını belirtti.
Yapılan açıklamada, “Kostas Sloukas şu anda herhangi bir sözleşmeye imza atmadı. Türkiye’deki final serisinin 7. maçını bekliyor. Sloukas şu anda takımıyla bir şampiyonluk daha kazanmak istiyor, şampiyonluğa odaklandı. Son karar sezonun bitmesiyle verilecek” denildi.