Basketbol "Potanın perileri" imza dağıttı

"Potanın perileri" imza dağıttı

10.10.2015 - 16:34 | Son Güncellenme:

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yer alan 13 takımdan bazı sporcular, Türkiye Basketbol Federasyonunca Samsun'da düzenlenen imza günü programına katıldı.

Potanın perileri imza dağıttı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi Türkiye Kupası Eleme Grubu ve Kadınlar 23. Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması için Samsun'da bulunan 13 takımın sporcuları, Yeşilyurt Alışveriş Merkezi'nde basketbol severlerle buluştu.

Haberin Devamı

İmza gününe Fenerbahçe'den Birsel Vardarlı Değirmen, Beşiktaş'tan Şaziye İvegin, Samsun Canik Belediyespor'dan Aslı İnceer, Adana BOTAŞ'dan Pelin Derya Bilğiç, Adana ASKİ'den Kamile Nacickaite, Yakındoğu Üniversitesi'nden Huriye Cambazoğlu, İstanbul Üniversitesi'nden Ceren Çetin, Edirne Belediyesi Edirnespor'dan Olesia Malashenko, Orduspor'dan Gülşah Akkaya, Mersin Büyükşehir Belediyespor'dan Tuğba Taşçı, Basketbolu Geliştirme Derneği'nden Kübra Ekşi ve Abdullah Gül Üniversitesi'nden Pınar Demirok katıldı.

Beşiktaşlı basketbolcu Şaziye İvegin, organizasyonun çok keyifli geçtiğini söyledi.

Basketbolu severek oynayan kişilerin basketbol severlerle buluşmasının çok anlamlı olduğuna işaret eden Şaziye, "Gerçekten heyecan verici ve çok güzel. Bütün takımların sporcuları burada. Basketbol maçlarına, özellikle burada oynanan Türkiye Kupası maçlarına insanların biraz daha ilgi göstermesi lazım. Biz seyirciyle oynarken daha çok zevk alıyoruz. Basketbol onlarla daha güzel" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ailesindeki 4 kız kardeşinin de basketbol oynadığına dikkati çeken Şaziye, kız kardeşlerinden biriyle milli takımda birlikte forma giydiklerini, bunun inanılmaz güzel ve keyif verici olduğunu kaydetti.

Aileleri için basketbolun meslek olduğunu ama meslek olmasa bile insanın spor yapması halinde yaşam standardının değiştiğini vurgulayan Şaziye, "İnsanın hayata bakış açısı değişiyor. Bu anlamda bütün gençleri spor yapmaya davet ediyorum. Ailelerinin de onların arkasında durmasını istiyorum. Yaşanan kötü olayları spor ile aşmaya çalışalım" dedi.