ING Basketbol Süper Ligi Potaya 24 milyon euro

Potaya 24 milyon euro

06.07.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basketbol Federasyonu ile Tivibu arasında tarihi bir anlaşma yapıldı. 3 yıl boyunca Tahincioğlu Basketbol Ligi ve Kadınlar Süper Ligi’nin yayın hakları karşılığında 24 milyon euroluk sözleşmeye imza atıldı, her hafta 10 maçın canlı yayınlanacağı açıklandı.

Potaya 24 milyon euro

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu, Türk Telekom ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yayın hakları konusunda sözleşme imzaladı.

Fairmont Quasar İstanbul Otel’de düzenlenen imza törenine TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Türk Telekom CEO’su Paul Doany, TBF CEO’su Ömer Onan, Türk Telekom Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Telekom yöneticileri katıldı.

Anlaşma kapsamında Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi, 3 sezonluğuna Tivibu’dan yayınlanacak. Bu iki ligin yanı sıra Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupası ile TBF All-Star maçları da Tivibu Spor’da sporseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Toplantıda sorulan sorulara rağmen rakam telafuz edilmezken, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu tarihi bir anlaşmaya imza attıklarını ve geçen yılkı kontrata göre yüzde 60’lık bir gelir artışı yaşandığını söyledi. Ancak MİLLİYET’in edindiği bilgilere göre, her yıl için 8, toplamda 24 milyon euroluk bir anlaşma imzalandı.

Bir önceki yayıncı beIN Sports’un yeni anlaşma için yıllık 4.2 milyon euro önerdiği, iki teklifi de kulüpler birliği toplantısında masaya koyan TBF yönetiminin kulüplerin istekleri doğrultusunda karar verdiği belirtildi.