Galatasaray Prandelli'den Mancini yorumu!

Prandelli'den Mancini yorumu!

03.12.2013 - 15:12 | Son Güncellenme:

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Juventus maç için izlenmesi gereken bir mücadele yorumunda bulundu.

Prandelliden Mancini yorumu

Prandelli, aralarında Anadolu Ajansı'nın (AA) bulunduğu Yabancı Gazeteciler Birliği'nde yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Türk gazetecilerin Galatasaray ile Juventus'un 10 Aralık Salı günü İstanbul'da yapacağı mücadelenin sorulması üzerine, "İki İtalyan teknik adamın mücadelesi olacak birbirlerini tanıyor. Stratejik açıdan bu maça çok iyi hazırlanacaklardır. Ortaya kaliteli bir futbol çıkacaktır" dedi.

Prandelli, vatandaşı Galatasaray'ın çalıştırıcısı Roberto Mancini'nin de Avrupa'da başarısını kanıtlamış bir teknik adam olduğunu ve yeni takıma giden her antrenörün birkaç oyuncuyla sorun yaşayabileceğini önemli olanın bunun tüm takımla yaşanmaması gerektiğini ifade etti.

2014 Dünya Kupası'na ilişkin görüşleri

Brezilya'nın 2014 yılında evsahipliği yapacağı Dünya Kupası'nda kimleri favori gördüğüne ilişkin bir soruya "Brezilya, Almanya, İspanya, Arjantin kupanın favorileri arasında" cevabını veren Prandelli'nin, İtalya'yı favoriler arasında göstermemesi dikkati çekti. Kendisi bunun nedeni sorulduğunda ise 56 yaşındaki deneyimli teknik adam, İtalyan takımlarının son 5-10 senelik sürede Avrupa kupaları finallerinde ne kadar varlık gösterdiğine bakılması gerektiğini belirterek, "Biz iyi bir takımız. Bu turnuvadan güçlü çıkabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Cesare Prandelli, Belçika, Kolombiya, Portekiz ve Afrika'dan Nijerya'yı çıkış yapabilecek takımlar arasında gösterdi.

"Grupta zayıf takım istemem"

Brezilya'nın Costa do Souipe kentinde 6 Aralık Cuma günü yapılacak 2014 Dünya Kupası Finalleri kuralarındaki beklentisini ne olduğu sorulan Cesare Prandelli, "Zayıf takım istemem. Grupta zayıf takım olunca başımıza iş açıyor. En azından bu daha önce böyle oldu. İyi hazırlanabilmek için grupta güçlü takımlar isterim" yanıtını verdi.

Prandelli'nin bu cevabı üzerine grupta Almanya'yı isteyip istemeyeceği suali kendisine sorulunca gülerek, "Güçlü bir grup dedim ama o kadar da değil" dedi.

Maracana Stadı'nda final oynamayı hedefleyip hedeflemediği sorusu yöneltilen Prandelli, "Büyük işler yapmak için hayal etmek gerekir" diye konuştu.

Brezilya'daki koşullar

Brezilya'daki hava koşullarına ilişkin bir soruya da Prandelli, Brezilya'nın nemli bir ülke olduğunu belirterek, "FIFA sadece köşe direklerine su şişesi koyulması fikri var. Buna karşılık, İtalya Futbol Federasyonu olarak bu konuda FIFA'ya da başvuruda bulunacağız maçlarda su molası için. Oyuncunun konsantrasyonunu kaybetmemesi için su molası şart. Konfederasyon Kupası'nda 8 oyuncum değiştirilmek istedi. Bu çok fazla" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Brezilya'da meydana gelen protestolara ilişkin de Prandelli, bu tarz sosyal olayların kendilerini endişelendirmediğini dile getirdi.

İsveçli golcü Zlatan İbrahimovic'in Dünya Kupası'nda olmayacak olmasını da, "İbrahimovic yıldız ve takımını taşıyan bir oyuncu. Dünya kupasında olmaması eksiklik" dedi.