Fenerbahçe Proje imzaları

Proje imzaları

14.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli; Harun Tekin, Jailson Marques Siqueira ve Yassine Benzia'nın kadroya katılmasının perde arkasını anlattı.

Proje imzaları

SENAD OK

Haberin Devamı

Fransız idareci, 3 ismin transfer edilmelerindeki noktaları açıkladı. Kulüp olarak kurdukları projeye değinen sarı-lacivertli yönetici, “Daha önceden başkanımızla, asbaşkanımız ve Cocu ile konuştuğumuz oyuncu profiline fazlasıyla uyuyorlar” yorumunu yaptı.

Fenerbahçe, yeni transferler Harun Tekin, Jailson ve Benzia için imza töreni düzenledi. Sportif Direktör Damien Comolli de futbolcularla beraber yer aldı.

Transfer edilen futbolcuların ihtiyaçlarına uyduğunu aktaran Fransız futbol adamı, “Onların aramıza katılmasından dolayı çok büyük mutluluk yaşıyorum. Daha önceden başkanımızla, asbaşkanımız ve Cocu ile konuştuğumuz oyuncu profiline fazlasıyla uyuyorlar. Tamamlamak istediğimiz saha için pozisyonlara uygun ve ihtiyacımız olan futbolcular aldık. Kaleci... Uzun zamandır arayıştaydık. Sadece finansal kaynak gerekiyordu. Josef de Souza ve Giuliano’nun ayrılmasından sonra bu pozisyonlara birini almamız gerekiyordu. Üçü de hırslı ve yetenekli oyuncular. Oynamak istediğimiz futbol tarzına, ortaya koyduğumuz projeye en iyi şekilde adapte olacak futbolcular” diye konuştu.

Haberin Devamı

Benzia transferinin nasıl gerçekleştiğini anlatan Comolli, “Yassine Benzia için ‘Uzun dönemdir yakın takipte olduğumuz bir oyuncuydu.’ diyemem. Finansal olarak ulaşabileceğimiz noktanın dışındaydı. Lille’den bir telefon aldım. Bana, ‘Kadromuzdan hangi oyuncuyu istersiniz?’ dediler. Ben de net bir şekilde ‘Benzia’ dedim. Maddi olarak durumunu karşılayamayacağımızı, pahalı bir oyuncu olduğunu ekledim. Lille tarafı da bana kiralık olarak bir şeyler yapılabileceğini söyledi. Ben Fransızım. Onu 16 yaşından beri tanıyorum. Bizim için inanılmaz bir fırsattı” dedi.

Bizim önceliğimizdi

Harun Tekin’i ise neredeyse 1 senedir takip ettiğini vurgulayan sarı-lacivertli yönetici, “Harun, gözlemlediğimiz kalecilerden biriydi. Sezon boyu aldığım notlarda üçüncü sırada onun olduğunu gördüm. Bizim önceliğimizdi ve her zaman hedefimizde olan bir isimdi” ifadelerini kullandı.

Jailson fırsatı

Damien Comolli, Jailson’un Brezilya’nın çok büyük takımlarından birinden geldiğini aktardı. Josef de Souza’nın gidişi sonrası ortaya çıkan durumu anlatan Comolli, “Jailson ile ilgili çok farklı hislerimiz söz konusu. Ozan Tufan, Oğuz Kağan Güçtekin, Josef de Souza ve Mehmet Topal vardı. Transferin son gününde bir kulübün Josef’i satın almak için bu kadar para vereceğini düşünemezdik. Önümüze böyle bir fırsat geldi. Jailson genç bir oyuncu. Brezilya’nın dev bir kulübünden geldi. Libertadores’i kazanmış bir futbolcu. Fizik olarak potansiyeli bizim istediğimiz şekilde. Teknik kapasitesi de aradığımız oyuncu profiline uyuyor. Bizim için büyük bir yatırım. Hem yaşı hem de yeteneğinden dolayı bizim için kıymetli bir oyuncu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Tolga Ciğerci tedavi sürecinde’

Tolga Ciğerci transferine de açıklık getiren Comolli, yıldız ismin neden imza törenine katılmadığını da cevapladı. Fransız idareci, “Almanya’da tedavisi sürüyor. Galatasaray’dayken başladığı ve devam eden bir tedavi süreci vardı. Tedavinin nasıl ve neler yapıldığını inceledik. Sağlık ekibimizle son derece rahatız. Tedavinin sonuç verebileceğini gördük ve tedaviye devam etmesini kararlaştırdık. Sağlık ekibimizden biri de önümüzdeki günlerde Almanya’ya gidecek ve takipte olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Bilgilendirme olmalı’

Fransız sportif direktör Damien Comolli, tartışılan yabancı oyuncu kuralıyla ilgili konulara değindi. Comolli, “Yabancı sınırıyla ilgili bir bilgimiz yok ve çok fazla dedikodu duyuyoruz. Böyle bir değişim söz konusu olacaksa çok çok erken dönemde bize bildirilmesi gerekir. Aynı zamanda geçen günlerde kulübümüze 21 Yaş Altı Ligi’nin önümüzdeki sezon olmayacağıyla ilgili bir yazı geldi. Bu yazı gelmeden önce aramızda herhangi bir diyalog, tavsiye, veya fikir alışverişi olmadı” değerlendirmesinde bulundu.

Dirar kadroda!

Fenerbahçe’de Nabil Dirar bilmecesi dikkat çekti. Başkan Ali Koç’un “Camiaya Sesleniş” programında Dirar’ın federasyona verilen 28 kişilik kadroda yer almadığı bilgisinin ardından dün Sportif Direktör Comolli tam tersi bir açıklama yaptı. Fransız idareci, “Dirar kadro dışında değil. Türkiye Futbol Federasyonuna verdiğimiz 28 kişilik listede. Cocu’nun ilk seçimi olmayabilir, oynamayabilir ama hâlâ 28 kişilik kadronun içinde” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Proje imzaları