Kayserispor Prosinecki: Başarımız tesadüf değil

Prosinecki: Başarımız tesadüf değil

28.02.2013 - 12:42 | Son Güncellenme:

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki" Yakaladığımız seri, 5-6 maçlık başarının sonucu değil.Uzun zamanrdır gösterdiğimiz performansın eseri. Bu seri gittiği yere kadar gidecek" dedi.

Prosinecki: Başarımız tesadüf değil

Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını Karpuzatan tesislerinde sürdüren sarı kırmızılılar, Hırvat teknik adam Robert Prosinecki denetiminde ağırlık ve fizik kondisyon hareketleri yaptı. Kapalı halı sahadaki çalışmanın ardından futbolcular bu kez sahada aletlerle dayanıklık antrenmanını sürdürdü. Kayserispor'un ikinci yarıdaki çıkışını değerlendiren Prosinecki, sonuçlar iyi olunca gündeme geldiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Geldiğimden beri söylediklerim hep aynı şeyler. Bu takımın kadrosunda bulunan futbolcularımın ne kadar yetenekli olduğundan söz ediyorum . Son dönemde, yani ikinci yarıdaki 5 maçta elde ettiğimiz 4 galibiyet,1 beraberliği içeren sonuçlar, şansın bizimle olması, takımdaki oyuncuların birbirini tanıyor olmasından kaynaklanıyor. Geriye baktığımızda bile ,bunun ayarında ve bunun seviyesinde futbol izletiyorduk ama, futbolda sonuçlar alınca çıkışlar ,patlamalar ile getirip, konuşuluyor. 5-6 maçlık değil, uzun zamandır buraya getirdiğimiz performansla bu sonuçları verebileceğimizi söylüyordum. Halen aynı fikirdeyim, Maç, maç, önümüze bakıyoruz. Şimdi önümüzde Mersin İdmanyurdu maçı var . Onu kayıpsız atlatıp, yenilmezliğimizi devam ettireceğiz. Oyuncularımın üzerinde baskı kurmamak adına , hiçbir zaman kesinlikle kazanacağız demiyorum. Rakibimize kendi oyunumuzu kabul edince kazanıyoruz. Ligdeki kalan karşılaşmalarımızı maç, maç değerlendiriyoruz . Bu serimiz gittiği yere kadar gidecek."
Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki, ikinci yarıda süre gelen 6 maçtaki 13 puanla taçlandırdıkları sonuçlarda transfer ettikleri stoper Marko Simiç, orta sahada Ceyhun Gülselam'ın önemli katkılar yaptığını, solbeke çekilen Abdullah Durak'ın da başarısının göz ardı edilemeyeceğine değindi. Prosinecki "Saydığımız isimler, Kayserispor'a direkt gelip monte ettiğimiz oyunculardır. Söylemek gerekirse, defansı Marko Simiç iyi değerlendirdi. Geldiğinden bu yana , Ceyhun Gülselam, Galatasaray ve Trabzonspor'da da bu seviyede futbol sergileyen, tecrübeli bir oyuncu. Orta sahaya hızlı katkı sağladı. Abdullah Durak'a gelince,sadece solbek değil her mevkiide kullanabileceğimiz oyuncu bizim insiyatifimiz doğrultusunda bu söylediğimiz önemli faktörler ve 3 oyuncumuz diğer oyuncularım gibi elbette fark yarattı" diye sözlerini tamamladı
Öte yandan, Kayserisporun Spor Toto Süper Lig'in 24. haftası'nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maçın biletleri bugün satışa çıktı. Pazar günü Saat 13:30' da oynanacak karşılaşmanın biletleri