Kayserispor Prosinecki Türk futbolunu değerlendirdi

Prosinecki Türk futbolunu değerlendirdi

05.03.2013 - 16:08 | Son Güncellenme:

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Türk futbolunu masaya yatırdı.

Prosinecki Türk futbolunu değerlendirdi

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, U-20 Dünya Kupası'nın Türkiye'de düzenlenecek olmasının Türkiye'nin tanıtımı, futbol yapılanması adına önemli bir fırsat olduğunu belirtirken, Türk futbolunun daha iyiye gitmesi için A milli takımın çok maç yapması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

U-20 Dünya Futbol Şampiyonası'nın tanıtımı için Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileriyle bir araya gelen Hırvat çalıştırıcı, dünya futbolunda gelecek vadeden genç oyuncuların Kayseri'deki açılış maçında sahaya çıkacaklarını söyledi. Prosinecki, şöyle devam etti:

"U-20 Dünya Kupası maçları Türkiye için bir onur. Genç oyuncular, şampiyonaya çok şeyler katacak. O nedenle heyecanla bekliyorum. Mesela benim oyuncum Okay Yokuşlu, hem kendini, hem Kayserispor'u hem de Türkiye'yi Kayseri'deki açılış maçında temsil edecek. Hepimiz için, Türkiye için bu durum gurur kaynağıdır. Türkiye'nin tanıtımı, futbol yapılanması adına önemli bir fırsat. Türk halkı çok misafirperver. Türk insanının bu sıcak ev sahipliği, Dünya Şampiyonası'na katılacak takımların işini kolaylaştıracak."

Haberin Devamı

"TÜRK FUTBOLU KARMAŞIK"
Öğrencilerin sorularına da cevap veren Prosinecki, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olmasına karşın, A Milli Takım'ın neden başarılı olmadığı yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:
"Türk futbolu gerçekten aşama kaydediyor. Özellikle kulüpler bazında bunu görmek mümkün. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde başarılara imza atarken, Fenerbahçe de UEFA'da tur üstüne tur atlıyor. Bir anlamda Türk kulüpleri, Avrupa takımlarıyla benzer yapıya sahip. Ama kulüp bazındaki bu başarının A Milli Takım düzeyinde gerçekleştiğini söylemek zor. Türk futbolundaki karmaşıklık burada yatıyor. Meselenin püf noktası bana göre burası. Niye derseniz, A Milli Takım, kulüplere göre çok az maç yapıyor. Milli takım 2 maç daha oynayıp 2014'e katılma şansı arayacak. A milli takımınız iyi sonuç alıyor denemez. Türk futbolunun daha iyiye gitmesi için A milli takımın çok maç yapması gerekli. İstikrar, ortak akıl, çok çalışma, Türk futbolunu ileriye götürür."

"KAYSERİSPOR DAHA İLERİYE GİDECEK"
Kayserispor'un ikinci yarının en başarılı takımı olmasının sebebinin sorulması üzerine oyuncularını öven Prosinecki, sarı kırmızılı ekipte öncelikle takım savunmasını sağladığını, yakaladıkları seri sayesinde seyirciyi tribünlere çektiklerini anlatırken, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Kayseri'ye 6 ay önce geldim. Bu süreçte hep iyi işler yaptık. Altyapıda olsun, tesisleşme açısından olsun, burada iyi bir ortam buldum. Ancak Türk futbolunda her şey performansa bağlı. İkinci yarıda yenilmezlik ve bir seri yakaladık. Yaptığımız iş doğru, attığımız adım doğru, oyuncular doğru, takım doğru ve paylaşımcı olunca, başarı elbette geldi. Ben ve teknik kadrodaki arkadaşlarımda, oyuncularımızı doğru çalıştırınca maç maç yükselme yaşadık. Gelecek sezon için şimdiden bir şey söyleyemem. İstikrar benim için vazgeçilmezdir. Şu var ki, iyi sonuçlarla seyirciyi stada çekiyoruz. Seyircisiz futbolun anlamı olmaz. Onların sevgisine, ilgisine biz de karşılık veriyoruz. Takım savunması olmazsa olmazımız. Savunma bireysel değil, koordine ve toplu yapılacak bir iş. Kayserispor olarak savunmayı da iyi yapıyoruz."