Skorer Protesto gecesi

Protesto gecesi

07.01.2009 - 00:16 | Son Güncellenme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı için tribünlerde yerini alan Beşiktaşlılar, hem Merkez Hakem Komitesi’ne tepkisini gösterdi, hem de Gazze’ye operasyon düzenleyen İsrail’i protesto etti.

Protesto gecesi

Kapalı tribüne, “Bu oyunu biz bozacağız” pankartı açan siyah-beyazlılar, daha sonra federasyonu istifaya davet eden tezahüratta bulundular. Çarşı grubunun oturduğu kapalı üst tribünü boş bırakan ve boydan boya dev bir siyah bayrak açan taraftarlar, Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş aleyhine tempo tuttular.
İsrail konusundaki duyarlılığını da gösteren Çarşı, maç öncesinde, Beşiktaş semtinde bir basın açıklaması yaptı. Gazze’ye düzenlenen operasyonu protesto eden grup, statta da bu eylemini devam ettirdi. “Kahrolsun İsrail”, “Filistin halkı yalnız değilsin” diye slogan atan taraftarlar, “Bebekler terörist değildir, teröristrail, Dayan Filistin” pankartları astı. Tribünlerde Filistin bayraklarının bulunması da dikkat çekti.
Bu arada, kapalı tribünde, yılbaşında Ankara’da doğalgaz kaçağı nedeniyle ölenler için, “Üniversiteli 7 gencimize Allah’tan rahmet diliyoruz” pankartı yer aldı.

Yazarlar