Skorer Protesto ve alkış

Protesto ve alkış

22.08.2010 - 02:06 | Son Güncellenme:

Beşiktaş taraftarı, yenilgiye rağmen takıma ve özellikle Quaresma’ya alkış tuttu. Ancak siyah-beyazlılar, oyundan çıkarılan Delgado ile Nihat’ı ise yuhaladı

Protesto ve alkış

BJK İnönü Stadı’nın tribünleri alkış ve protestoyu bir arada yaptı. Guti ve Quaresmalı takımlarını izlemek için tribünlere koşan on binler, Ramazan ayına aldırış etmeden koltukları doldurdu. Alınan şok yenilgi sonrasında bile morallerini bozmayan tribünler, oyuncularını alkışlarla soyunma odasına gönderirken, özellikle hırslı oyunu nedeniyle Quaresma’ya sevgi gösterilerinde bulundular.
Ancak siyah-beyazlılarda, beklenileni veremeyen isimlerden Delgado ve Nihat, ikinci yarıda oyundan alınırken, taraftarlarca yuhalandı. Nihat, kendisini protesto eden taraftarlara alkışlayarak yanıt verdi.
Tribünlerin tepkisinden nasibini alan diğer isim de İstanbul Büyükşehir Belediye Teknik Direktörü Abdullah Avcı idi. Avcı, dün yine siyah-beyazlı tribünler tarafından protesto edildi, maç sonrasında Avcı’ya küfredildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın çocuğu!
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan hakem Fırat Aydınus’a tezahüratlar yaptı. Siyah-beyazlı tribünler, karşılaşma öncesinde, “Oley oley Beşiktaş’ın çocuğu Fırat Aydınus” diye tempo tuttu.

Moda çubuklu
Taraftarın büyük çoğunluğunun çubuklu formalarla maça gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Maçtan bir gün önce Beşiktaş’in resmi sitesinde taraftara çubuklu formayla maça gelmeleri yönünde davet yapılırken, takım da aynı formayla sahaya çıktı.

Sadece iki yabancı
İstanbul B.B. sahaya 2 yabancı oyuncuyla çıktı. Kaleyi Hasagic korurken, ön liberoda da Holmen görev aldı. Tum ise yedek kulübesinde oturdu. Lacivert-turunculularda Vinicius, Barbosa ve Kus sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

Haberin Devamı

Acemi Cenk!
Rüştü ve Hakan Arıkan’ın sakatlığında Beşiktaş kalesini devralan Cenk Gönen, gelecek vaadeden bir isim olmasına rağmen dünkü maçta acemice bir hareket yapıp kart gördü. Siyah-beyazlı file bekçisi, maçın 10. dakikasında rakibin korner kazanması sonrasında kalesini terk etti ve topu aldı. Bu sırada hakem Fırat Aydınus, Cenk’ten meşin yuvarlağı istedi, o vermedi. Aydınus ikinci kez istemesine rağmen yine vermeyince de sarı kartı gördü. Tecrübesiz kaleci, bu tür bir hareketin kartla cezalandırılacağını bilmesi gerekirdi.


Zemin aynı zemin
HJK Helsinki maçında zeminin kötü olması nedeniyle apar topar sahayı bakıma alan Beşiktaş Yönetimi’nin yoğun çabalarının sonuç vermediği görüldü. Zeminde önemli bir değişiklik olmadığı dikkat çekti. Siyah-beyazlıların Ekim ayında oynanacak milli maçlar nedeniyle, lige verilen arada çalışmalarını daha yoğunlaştıracağı bildirildi. Beşiktaş’ın tesislerden sorumlu yöneticisi Orhan Saka maçtan saatler önce İnönü Stadı’na gelerek zemini inceledi.

Başkan protokolde
Beşiktaş Başkan Yıldırım Demirören’in maçtan bir saat önce stada gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Siyah-beyazlı kulübün Başkanı, karşılaşmayı İstanbul B.B. Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte seyrederken, eşi Revna Demirören de karşılaşmayı birkaç sıra arkadan izledi.

Haberin Devamı

Bu kez yunuslar
Sosyal içerikli mesajlarıyla dikkatleri çeken Çarşı Grubu, bu geleneğini İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da devam ettirdi. Eski açık tribüne asılan “Çarşı Aquaparklar’daki Yunus Esaretine de Karşı” yazılı pankart dikkat çekti.