Beşiktaş Quaresma'dan yönetime bombardıman

Quaresma'dan yönetime bombardıman

20.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'la sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Portekizli yıldız, giderayak siyah-beyazlı yönetime ateş püskürdü.

Quaresmadan yönetime bombardıman

Beşiktaş'ın sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiği Ricardo Quaresma DHA'nın sorularını yanıtladı.

Türkiye'den güzel anılar ile ayrıldığını söyleyen Quaresma şu ifadeleri kullandı: "Portekiz'e yanımda çok büyük bir mutluluk götürüyorum. Çünkü Türkiye'de bulunduğum iki sene boyunca çok güzel anılar yaşadım. Takımım için elimden geleni yaptım ve yeni arkadaşlıklar edindim. Tabi ki son altı ay benim için üzücü oldu. Ben futbolcuyum ve her zaman futbol oynamak istiyorum. Ben sadece işimi yapmak istiyordum ama buna izin verilmedi. Artık yolların ayrılması gerekiyordu. Bugün de bunu yaşıyoruz. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Bana karşı çok saygılı davrandılar. Ancak yönetim kurulu beni burada istemedi. Ben taraftarlara şunu söylemek istiyorum. Beşiktaş'tan ayrılmamın nedeni maddi konularla alakalı değil. Burada istenmedim ve gidiyorum."

Haberin Devamı

Quaresma, Galatasaray'a transfer olup olmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi: "Bugün için futbol hayatıma nerede devam edeceğimi bilmiyorum. Şimdilik Portekiz'e gideceğim ve menajerim ile oturup konuşacağız. Kararımı daha sonra vereceğim. Gelecekte ne yapacağımı şuan bilmiyorum. Galatasaray'da veya başka bir Türk takımında oynayıp oynamayacağımı da bilmiyorum. Türkiye Ligi'ni, Türkiye'yi ve İstanbul'u seviyorum. Burada mutluydum. Türkiye Ligi çok mücadeleci ve güzel bir lig. Burada oynamayı seviyorum. Ama şu anda bu konuda bir şey söyleyemem."

Beşiktaş'ın daha yüksek kapasiteli yöneticiler tarafından yönetilmesi gerekiyor

Portekizli oyuncu Beşiktaş yönetimi hakkında şunları söyledi: "Beşiktaş'ta futbol oynayamamamın nedeni ben değildim ve Beşiktaş'tan ayrılmak istemezdim. Hem yönetim kurulu, hem de teknik direktör benim Beşiktaş'ta oynamamı istemediler. Bunun sebebini hiçbir zaman anlayamayacağım. Burada sözleşme var, bana para ödeniyor ama beni oynatmıyorlar. Yıllık ücretimi düşürmemi istediler. Bu tekliflerini kabul ettim ama daha sonra sözleşmemi feshetmem için ne istediğimi sordular. Bu olay beni çok sinirlendirdi ve artık menajerim ile görüşün dedim. Ben Beşiktaş gibi büyük bir kulübün bu şekilde yönetilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyu daha iyi bir şekilde halledebilirdik. Bence Beşiktaş daha yüksek kapasiteli yöneticiler tarafından yönetilmesi gerekiyor. Sonuçta bugüne kadar geldik ve ben takımdan ayrıldım. Beşiktaş'ta neden oynayamadığımı bana değil, başkana ve teknik direktöre sorun."

Haberin Devamı

Quaresma Beşiktaş'ta unutamadığı anılarını şu şekilde anlattı: "İstanbul'a geldiğimde havaalanında yapılan karşılama, İnönü Stadı'ndaki imza töreni ve Türkiye Kupası'nı kazandığımız gün benim unutamayacağım anılarımdır. Geçmiş dönemde güçlü bir yönetime, Schuster gibi kaliteli bir teknik adama ve iyi oyunculara sahiptik. Çok başarılı maçlar yaptık. Artık hepsi geride kaldı."

Türkiye'den Beşiktaşlı Quaresma olarak ayrılıyorum

"Beşiktaş taraftarına sonsuz sevgilerimi yolluyorum. Bana her zaman destek oldular ve onları hiç unutmayacağım. Kalbim onlarla ve Beşiktaş ile olacak. Bu takımın ilerleyen dönemde de başarılı olmasını istiyorum. Türkiye'den Beşiktaşlı Quaresma olarak gidiyorum ve hep böyle hissedeceğim. Son dönemde yönetim İnönü Stadı'na gitmemi istemedi. Ben de gitmedim. Ancak o atmosferi hiç unutmayacağım. "

Haberin Devamı

Serdal Adalı benim babam gibidir

Beşiktaş'a transferinde önemli rol oynayan Serdal Adalı için ise şu ifadeleri kullandı;
"Serdal Adalı benim için baba kadar yakın. Kendisi Beşiktaş'a transfer olmamda çok önemli bir rol üstlendi. O'nu da asla unutmayacağım. Kendisi ile en yakın zamanda bir araya gelip görüşeceğim. Bana yaptığı iyilikleri unutamam. Belki Beşiktaş başkanı olsaydı her şey çok farklı olurdu. Umarım bir gün Beşiktaş başkanı olur."
Quaresma derbi maçlarında gol atmak istediğini ama atamadığı için üzgün olduğunu ifade etti.
"Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında gol atamadım. Bu durum bende bir burukluk yarattı ama o derbilerde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Tabi ki gol atmak isterdim ancak olmadı."
Portekizli yıldız son olarak Türkçe 'Güle Güle Beşiktaş' diyerek röportajı noktaladı.

Haberin Devamı

Belki başka bir ülkede oynarım

Türkiye’den ayrılmadan önce sevenleriyle birlikte yemek yiyen Portekizli futbolcu Milliyet’in sorularını da yanıtladı.
Yönetimle istenmeyen problem yaşadığı ve bu nedenden dolayı uzun süre futbol oynayamamanın kendisini bir hayli yıpratığını belirten Quaresma “Devre arasında ailemle birlikte Portekiz’de tatil yaparak kafamı dinleyeceğim. Kariyerime hangi kulüpte devam edeceğime henüz karar vermedim. Bir çok kulüpten teklifler var ve bunları ailemle oturup konuşacağız. Benim için hangi kulüp olmasından öte bir an önce futbol oynamak daha önemli” diye konuştu.
Ricardo Quaresma, Portekiz’de hangi takımda futbol oynamayacaksın sorusuna ise gülerek “Portekiz’e gideceğimi nereden biliyorsunuz. Belki başka bir ülkede oynarım” yanıtı vermesi kafalarda soru işareti yarattı.

Yazarlar