Beşiktaş "Quaresma'nın bizi anladığını tahmin ediyorum"

"Quaresma'nın bizi anladığını tahmin ediyorum"

28.09.2012 - 19:48 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İzmir’de yeri değişen ve yenilenen, ”Kartal Yuvası”nın açılışına katıldı.

Quaresmanın bizi anladığını tahmin ediyorum

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ”Ben takım ruhu açısından ortadaki fotoğraftan hoşnutum” dedi.

İzmir’de yeri değişen ve yenilenen, ”Kartal Yuvası”nın açılışına katılan Orman, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir’in en nezih yerinde Beşiktaş’a yakışacak güzide bir mağaza açtıklarını söyledi.

Orman, yeni mağazadan çok memnun olduğunu belirterek, ”İnşallah devamı da olur. Önümüzdeki dönemde 10 tane açmak istiyoruz, mağaza sayımızı artırmak istiyoruz” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Orman, ligin uzun bir maraton olduğunu ve ilk 100 metredeki sonucun önem taşımadığını vurguladı.

Sezon başında kendileri için 2-3 önemli kriterin olduğunu ifade eden Fikret Orman, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

”Amacımız takım için, forması için mücadele eden bir ekip yaratmaktı. Bu ekibin içinde bir kolej havası olacaktı, gençlere önem vereceğimizi vurgulamıştık. Bu rotada gidiyoruz. Bu uzun maratonda bazen lastiğin havası inebilir, benzin istasyonuna gidip hava basarsınız, olacak işler bunlar. Rakiplerimiz de puan kaybedebilir, biz de kazanırız, futbol içinde olan şeyler bunlar. Ben takım ruhu açısından, bir ekip ruhu açısından ortadaki fotoğraftan hoşnutum. Bunun mimarı başta hocamız olmak üzere futbol komitesi de gayet iyi çalışıyor, devam ediyoruz, umutluyuz.”

-Ricardo Quaresma-

Beşiktaş’ta geleceği belirsizliğini koruyan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma hakkındaki bir soru üzerine de Orman, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

”Biz ilk günden beri söylüyoruz; Beşiktaş’ta biz hep feda yapmadık, bazı konularda Beşiktaş Kulübü feda yaptı. Bir adalet olması lazım. Bir oyuncu yüz lira alırken, bir oyuncu 5 lira, bir oyuncu 2 lira almaz. Onun için üst tavanı alt tabanı birbirine yaklaştırmaya çalışıyoruz. Bu da kulübün bütçesiyle alakalı. Quaresma, bizim en pahalı oyuncumuz bedelsel olarak. Fakat bunun haricinde bizim takım ruhu oluşturabilmemiz için, disiplin açısından da bazı kriterlerimiz var. Bunlara uyarsa top bizden hocaya geçer. Şu anda hocanın değil, bizim prensiplerimize uyması söz konusu. Biz kendisini sevdiğimizi ama ticari olarak da bizim işimizin bu olduğunu, buna da saygı gösterilmesi gerektiğini, bunda tavizkar durmadığımızı, bazı oyuncularla yollarımızı ayırdığımızı, bazı oyuncularla da devam ettiğimizi gösterdik. Bu çizgiden kim uzaklaşırsa, bizden uzaklaşır demektir. Quaresma da kıymetli bir oyuncu, bizi anladığını tahmin ediyorum. Topun bizden hocaya geçebilmesi için ondan bazı beklentilerimiz var. Bunlar oluşursa biz teknik kökenli değiliz, Beşiktaş’ın finansmanına, ilkelerine, prensiplerine, disipline bakmak zorundayız. Biz o kriterlerden değerlendiriyoruz. Ondan sonra Samet Aybaba’ya geçecek. Eğer kriterler oluşmazsa da gittiğimiz çizgiden 1 santim bile sapmadan aynen devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Daha önce 1. Kordon’da bulunan Kartal Yuvası İzmir Şubesi, yeni konseptiyle bundan sonra Swissotel Grand Efes’in altında hizmet vermeye devam edecek.

Yazarlar