Sultanların dansı!

Ay-yıldızlı ekibimiz, Ukrayna’yı yenmesinin ardından çıktığı Play-Off maçında istediğini elde etti. 126 dakika süren mücadele sonrası Polonya’yı dize getirerek galibiyete uzanan Filenin Sultanları Rusya ile eşleşti.

Kadınlar Avrupa Şampiyonası Play-Off maçında Türkiye, Polonya’yı 3-1’lik sonuçla geçerek çeyrek finale yükseldi.

Birinci set karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya Polonya 8-7 önde girmesine rağmen Eda ve Güldeniz ile etkili servisler atarak rakibi hataya zorlayan millilerimiz skoru 14-14’te eşitledi. İkinci teknik molayı 16-15 önde geçen Sultanlar yakaladığı seri sonrası seti 25-22 kazandı ve 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

İkinci sete Meryem’in köşe atakları ile elde edilen sayılarla teknik molaları 8-5 ve 16-15 önde geçen ay-yıldızlı ekibimiz daha sonra Polonya’ya yakalandı. Ancak oyunun final bölümünde rakibine oranla daha az hata yapınca seti 27-25 alan Kadın Voleybol Takımımız skoru 2-0’a taşıdı.

Üçüncü sette millilerimiz oyundan düşünce bu bölümü Polonya 25-18 önde tamamladı: 2-1. Dördüncü milliler toparlandı. 21-21’de skor eşitlenmesine rağmen ay-yıldızlı ekibimiz seti 25-23, maçı da 3-1 kazanmayı başardı. Filenin Sultanları yarın çeyrek finalde Rusya ile karşılaşacak.