Futbol Rajtoral'ın Gaziantepspor'dan yakın arkadaşı Kolar konuştu

Rajtoral'ın Gaziantepspor'dan yakın arkadaşı Kolar konuştu

24.04.2017 - 15:41 | Son Güncellenme:

Gaziantepspor'da forma giyen Frantisek Rajtoral'ın şok intihar haberi büyük bir üzüntü yarattı. Çekyalı futbolcunun evinde yaşamına son vermesinin perde arkasındaki gerçekler de zaman geçtikçe aydınlanmaya başladı.

Rajtoralın Gaziantepspordan yakın arkadaşı Kolar konuştu

Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Çekya'da yayın yapan INDES.cz sitesi yazarı Jan Palicka, aynı zamanda arkadaşı da olan Rajtoral için bir yazı kaleme aldı. 31 yaşında hayatını kaybeden yıldız futbolcunun hem geçirdiği hastalık sürecini hem de bu noktaya nasıl geldiğini tüm detaylarıyla ortaya koydu.

Gazeteci-yazar Jan Palicka, Türkiye'den gelen bir telefonla üzücü haberi aldığını belirterek, geniş bir yazı yazdı. Palicka, ilk dönemlere giderek Rajtoral'ın 2008 yılında 21 yaşında iken neler yaşadığını şu sözlerle anlattı: "Banik Ostrava'da oynadığı dönemde ilk mücadelesini yaşadı bu hastalıkla, henüz 21 yaşındaydı.

O dönem, "İkna oldum, ben bu hastalığı yeneceğim ama bazen içimden bir ses hayır çıkış yolun yok diyor, duygularım çok karışıyor" diye anlatırdı. Ancak daha sonra Viktroia Plzen'e transfer olduğunda çok iyi bir psikolog buldu. Bu hastalığa karşı ilk zaferini elde etti."

Haberin Devamı

Gazeteci Jan Palicka, Viktoria Plzen döneminin Frantisek Rajtoral için çok iyi geçtiğini ve birçok şampiyonluk kazandığını anımsatıyor.

Hatta ruhsal açıdan rahatlamak adına birçok terapi aldığı ve sol koluna bir maneviyat bakımından 'Meryem Ana' ve 'Hz İsa' dövmesi yaptırdığını aktarıyor. Hatta diniyle alakalı birçok özel bilgiler alıp, sık sık manevi yönünü geliştirmek için çabalıyordu.

Ancak hayatında kritik bir dönem daha yaşanıyor, Rajtoral psikolojik tedaviyi ve ilaçları bir anda kesiyor. Palicka burada sağ kanat oyuncusunun adeta hayatıyla bir kumar oynadığını belirterek, "Bir kumar gibiydi, risk aldı. Ancak manevi yönden gelişmeye çalıştığını ifade edip, "Yeterli derecede desteği kiliseye gittiğimde buluyorum. Kiliseye gittiğimde rahatladığımı ve nefes aldığımı hissediyorum" diyordu. Kiliseye sürekli gidip gelmesi, manevi yönünü geliştirmesi kendisini rahatlatmıştı" ifadelerini kullandı.

Rajtoral için Türkiye'ye transferi önemli bir dönüm noktası oldu. Sürekli olarak kiliseye giden ve manevi hayatını geliştiren 31 yaşındaki futbolcu, Gaziantep'te bir anda bu ortamı bulamadı.

KOLAR: PARAMIZI ALAMASAK BİLE BİRBİRİMİZE DESTEK OLUYORDUK

Haberin Devamı

Hem maddi açıdan kulüpten para alamadığı dönemler yaşaması, hem Suriye sınırında yaşanan terör

olayları hem de en yakın arkadaşı ve vatandaşı Daniel Kolar'ın da Gaziantepspor'daki ödeme sorunu nedeniyle ayrılması sonun başlangıcı oldu.

Burada da Daniel Kolar'ın lafları ilgi çekiyor: "Zaman zaman paramızı alamasak bile birbirimize destek oluyorduk. Beraber çalışıyorduk, bu sayede hem fit kalıyorduk hem de rahatlıyorduk."

Jan Palicka'nın köşe yazısında en dikkat çeken ayrıntılar şöyle sıralanıyor: Kolar'ın ayrılığı, kilisedeki huzurunu Gaziantepspor'a transfer olduktan sonra kaybetmesi, ekonomik sıkıntılar, kız arkadaşından ayrılığı ve son dönemde şehirde kendini her yerde yalnız hissetmesi Frantisek Rajtoral'ı sıkıntıya soktu.