Futbol Rasim Ozan Kütahyalı skandalın ardından kovuldu!

Rasim Ozan Kütahyalı skandalın ardından kovuldu!

20.11.2017 - 23:35 | Son Güncellenme:

Beyaz TV yönetimi, "Beyaz Futbol" programında Boşnaklara yönelik tepki çeken sözler söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayırdı.

Rasim Ozan Kütahyalı skandalın ardından kovuldu

Beyaz TV yönetimi, "Beyaz Futbol" programında Boşnaklara yönelik tepki çeken sözler söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayırdı. Spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, önceki gün Beyaz TV'de ekrana gelen "Beyaz Futbol" programında Boşnak vatandaşlara yönelik bazı sözler söylemiş ve bu sözleri büyük tepki çekmişti.

Haberin Devamı

Ertem Şener canlı yayında duyurdu

"Derin Futbol" programının moderatörü Ertem Şener, Rasim Ozan Kütahyalı'nın ayrılığını programın açılışında şu sözlerle duyurdu:

"Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Rasim Ozan Kütahyalı artık bizimle olmayacak. Tüm coğrafya ve tüm dünyadaki tüm Boşnak kardeşlerimizden özür diliyoruz."

Beyaz TV binası önünde protesto

İstanbul'da yaşayan Boşnaklardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, saat 23:00 sıralarında programın yayınlandığı Fulya'daki televizyon kanalı binası önünde toplandı. Ellerinde bayraklar bulunan gruptakiler, yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı aleyhinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

Polis, televizyon kanalı binası çevresinde güvenlik çemberi oluştururken toplumsal müdahale aracı (TOMA) da hazır bekletildi. Televizyon kanalının Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarını ayırdığını öğrenen protestocular, yaklaşık 1 saat süren eylemlerini sonlandırdı.

Rasim Ozan Kütahyalı özür dilemişti

Beyaz TV yönetiminin aldığı karar sonrası Rasim Ozan Kütahyalı, "Beyaz Futbol" ve "Derin Futbol" programlarında artık yer almayacak. Kütahyalı, konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bir açıklama yaparak özür dilemişti.

Hidayet Türkoğlu: "Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz"

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu da Boşnaklarla ilgili sözlerininin ardından Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." şeklinde bir paylaşım yaptı.



Yazarlar