İngiltere Premier Lig Referandum, Bale'i vurdu!

Referandum, Bale'i vurdu!

24.06.2016 - 12:44 | Son Güncellenme:

AB dışı üç oyuncunun transferine izin verilen İspanya da, Britanya'daki referandumdan etkilendi. Gareth Bale yerli statüsünden çıkınca, Real Madrid kontenjanı aştı.

Referandum, Balei vurdu

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Britanya'da gerçekleştirilen ve AB'nin dışına çıkma kararıyla sonlanan referandumun futbol üzerinde büyük etkileri olacak. Ada futboluna damga vuracak ve yüzlerce oyuncunun bir anda yabancı statüsüne bürünmesini beraberinde getirecek siyasi gelişme, kıtadaki diğer ülkeleri de büyük oranda etkileyecek.

İspanyol devi Real Madrid, AB kontenjanına sahip oyuncular konusunda sıkıntı yaşayacak takımların başında geliyor. Ülkede AB vatandaşları, aynı İspanyol futbolcular gibi yerli statüsünde bulunuyordu. AB dışından ise sadece üç futbolcuya izin veriliyordu.

Real Madrid, kadrosunda barındırdığı James Rodriguez, Danilo ve Casemiro ile AB dışı kontenjanını doldururken, referandum sonrası bir anda kontenjanı aşar hale geldi. Çünkü yerli statüsünde sayılan Galli oyuncu Gareth Bale bir anda yabancı statüsüne düştü ve eflatun-beyazlılar yabancı kontenjanını aşmış oldu.

Yazarlar