Skorer Ressam Iverson

Ressam Iverson

04.12.2010 - 02:39 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü basketbolcusu Allen Iverson, spora Amerikan futboluyla başladığını ve o zamanlar basketbolu çok yumuşak bulduğunu söyledi

Ressam Iverson

Potalara geçişini anlatan ABD'li oyuncu, "Lisedeyken bir kavgadan dolayı başım belaya girdi ve 4 ay süresince hapishanede yattım. Çıktığımda hiçbir okul beni kabul etmiyordu. Bunun üzerine annem Georgetown’un koçu John Thompson’la görüştü ve bundan sonra basketbol oynayacağımı söyledi. Çok üzüldüm, ağladım, futboldan vazgeçmek istemiyordum, ama benim için büyük bir şanstı ve ben de bunu bu şekilde değerlendirdim" dedi.
Üniversitede güzel sanatlar resim bölümünde okuduğunu, okulu bırakmak zorunda kaldığını belirten Iverson, ancak resmin hâlâ keyif aldığı şeylerden biri olduğunu ve zaman zaman bir şeyler çizmeye devam ettiğini ifade etti.
NBA’de fiziksel yetenekler ve kişisel performanslarla işlerin yürüdüğünü, Avrupa’da ise daha çok takım oyunu oynandığını kaydeden Iverson, "14 sene boyunca 48 dakikalık maçlar oynamaya alıştım. Buradaki maçlar sırasında, çeyrek başladıktan (bana göre) kısa bir süre sonra 3-4 dakika kaldığını gördüğümde şaşırıyorum. Zaman nasıl da çabuk geçiyor inanamıyorum" dedi.

Yazarlar