Fransa Ligue 1 Ribery, yılın Fransız futbolcusu

Ribery, yılın Fransız futbolcusu

10.12.2013 - 17:27 | Son Güncellenme:

Alman kulübü Bayern Münih'in kanat oyuncusu Ribery, France Football dergisi tarafından "yılın Fransız futbolcusu" seçildi. "Yılın Fransız teknik direktörü", İtalyan takımı Roma'yı çalıştıran Garcia oldu.

Ribery, yılın Fransız futbolcusu

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in kanat oyuncusu Frank Ribery, France Football dergisi tarafından "yılın Fransız futbolcusu" seçildi.

Haberin Devamı

France Football'un internet sitesinden yapılan açklamaya göre, Bayern Münih'in, 2012-2013 sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Almanya Kupası'nı kazanmasında önemli rol oynayan 30 yaşındaki Ribery, Juventuslu Paul Pogba ve Paris Saint Germainli Blaise Matuidi'yi geride bırakarak, "yılın Fransız futbolcusu" ödülüne layık görüldü.

FIFA Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü için Real Madrid'in Portekizli forveti Cristiano Ronaldo ve Barcelona'nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi ile yarışacak Ribery, ödülü 3. kez kazandığını hatırlatarak, bu onuru 5 kez yaşayan Thierry Henry'yi geçmek istediğini söyledi.

"Yılın Fransız teknik direktörü" ödülü ise İtalyan takımı Roma'yı çalıştıran Rudi Garcia'ya gitti. 49 yaşındaki teknik adamın, 2013 Haziran ayında başına geçtiği İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Roma, 2013-2014 sezonuna harika bir başlangıç yaptı. Geçen sezonu 6. sırada bitiren başkent temsilcisi, Serie A'nın 15. haftası sonunda 37 puanla lider Juventus'un 3 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Kalesinde yalnızca 5 gole izin veren Roma, ligin tek namağlup takımı olarak da dikkati çekiyor.

Yazarlar