Beşiktaş Ricardo Quaresma'ya şartlı evet

Ricardo Quaresma'ya şartlı evet

12.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Porto ile ipleri koparan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'ya kriterlere uyması koşuluyla yeşil ışık yaktı.

Ricardo Quaresmaya şartlı evet

SERDAR SARIDAĞ - ALMANYA KAMPINDA

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı, Quaresma’nın geri dönmeyi çok arzuladığını söyledi, “Vodafone Arena’ya çıkmayı istiyor. Ricardo Beşiktaş’ı seviyorsa ve fedakârlık gösterirse biz de gerekeni yaparız. Porto’da 1.3 milyon euroya oynuyor. Kulüp menfaatlerine göre hareket ederiz” dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Almanya kampında başta transfer olmak üzere gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Ricardo Quaresma’ya yeşil ışık yakan Başkan Orman’ın açıklamalarından satır başları:

- Quaresma ben başkan olduğumda takımdaydı. Ahlaksız olsaydı kendisine 2 yıllık sözleşme önermezdik. Ücretini indirip 3 yıllık sözleşme yapmak istedik ama oyuncu buna sıcak bakmamıştı. Quaresma kendini Beşiktaş’ın üstünde gören bir hava ile gelmiştir. Beşiktaş’tan üstün kimse yoktur. Taraftarın büyük sempatisi var. Bizde karşılıksız kalmak istemiyoruz.

Haberin Devamı

- Quaresma’nın ücretleri bellidir. Beşiktaş’ın da verecekleri bellidir. Oyuncu çok gelmek istiyor. Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu artık farkındadır. Vodafone Arena’ya çok çıkmak istiyor. Oraya çıkmanın bedeli vardır. Fedakârlıkları gösterirse neden olmasın? Sevgi fedakârlık demektir. Taraftar Beşiktaş’ı çok seviyorsa maça gelir. Ricardo da Beşiktaş’ı seviyorsa ve gerekliliklerini yerine getiriyorsa biz de gerekeni yaparız. Porto’da 1.3 milyon euroya bir ücrete oynuyor. Kulüp ilkelerine ve menfaatlerine göre hareket ederiz.

- Önemli oyuncuları transfer etmek istiyoruz. Üç bölgeye transfer yapacağız. Stoper, santrafor ve sol açık. Stoper ve santrafor birinci önceliğimiz. Veli’nin durumuna göre bir atak daha yapabiliriz. Beşiktaş takımı Arife günü İstanbul’a dönüyor. 20’sinde başlayacak kampa kadar beklediğimiz bütün oyuncular gelmiş olur.

- Önümüzdeki yıllarda Çin’den bir oyuncu almayı düşünüyoruz. Devre arasında sağ bek alacaktık, hocamız sıcak bakmadı. Şenol hocanın Uzak Doğu deneyimi var. Bir dahaki sene kampları orada yapacağız.

73 maç

Ricardo Quaresma, Beşiktaş formasını 2010-11 ve 2011-12 sezonlarında giydi. Toplam 73 resmi karşılaşmada görev yapan Portekizli yıldız rakip fileleri 18 kez havalandırdı.