Galatasaray Rıdvan Dilmen, Galatasaray'a kurtuluş için o hocayı önerdi

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'a kurtuluş için o hocayı önerdi

07.05.2017 - 10:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sahasında Kasımpaşa'şa 3-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından, yorumcu Rıdvan Dilmen çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen, Galatasaraya kurtuluş için o hocayı önerdi

BÜYÜK KALECİ İKİ SENEDE 85 GOL YER Mİ?

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yediği gol 49, 36 daha 85 yapar. Muslera özel bir oyuncu ama iki sezonda 85 gol yedi. 150 gol mü yiyecek kötü oyuncu olsa? Muslera iki yıldır yerlerde. Galatasaray'a hatta Türkiye'ye gelmiş en iyi kalecilerden birisi. Nerem doğruki demek lazım bu durumda.

KULÜBEDE SORUN OLDUĞU BELLİ

10 bin taraftar olsa da lehineydi ama Galatasaray kırıldı. Tam skoru 1-1 yapmak isterken Tolga oyundna atıldı. 2 tane stoperin var 2 tane ön liberon var. Josue ile oynadığın maçlrda iyi oynamışsın. İlk ısınan Eren, son oyuna giren Eren ise kulübede bir sıkıntı var demektir.

5-0'LIK BURSA MAÇI ALDATTI

Geçen haftaki 5-0'lık maç aldatıcı oldu. Bazı oyuncular ve teknik adamlar gelecek için yanıltıcı olabilir. Geçen hafta 5-0 kazandın ama bu şimdi dolu dolu Galatasaray'ı götürecek bir hoca mı düşünmek lazım.

Haberin Devamı

5 PUANLIK FARK ALDI BAŞINI GİTTİ

Geldiğinde 5 puan fark varken şimdi zirveden uzaklaşan bir takımsa düşünmek lazım. Başkanından kalecisine, yedek oyuncusuna kadar yanlışlıklar var. Malzemecisine kadar derler ama onun ne suçu var.

BRUMA'YI 18 DAKİKADA ÇIKARMASI MANTIKSIZ!

18. dakikada Bruma'yı çıkarmanın bir mantığı yoktu. Sakatlandı diye düşündük ama neden çıkıtğını anlamak isterim. Bir oyuncu 18. dakikada çıkarsa ve 1 hafta önce takımın kahramanıysa, senin yıldızın Bruma'ysa ve 18. dakikada kenara geliyorsa çok çok önemli birşey yapması lazım. Çok mantıksız bir çıkarma görüyoruz. Teknik olarak çıkmaz. Bekini kovalamdı diyelim ama olmaz böyle. Ya sakatlandı çıktı ya da teknik olarak çok uç birşey bulmaları lazım bahane olarak.

GALATASARAY, TUDOR İÇİN ŞANSTIR

Galatasaray'a ne teknik direktörler geldi geçti Fatih Terim başta olmak üzere. Tudor için de bir şanstır. Galatasaray için şansa çevirmek teknik direktörün elindedir. Sezon başında alacağı kararla sezon sounda alacağın kararlar fakrlıdır.

TEKNİK DİREKTÖRÜLÜK, ADAM YÖNETMEKTİR!

Teknik direktörlük oyuncuya kondisyok yüklemek, taktik oynatmak demek değildir. Teknik direktörlük adam yönetmektir. İlk gün geldiğinde Bruma'ya ceza verdi ama sen bir hafta sonra Bruma'yı oynatırsan bu disiplin olayı oyuncular arasında espri konusunda olur. Aynı muameleyi diğer oyunculara da yaparsan onlar yemez.

Haberin Devamı

TUDOR ÇOK GENÇ VE TECRÜBESİZ

Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra Levent Özçelik bana 9 soru sordu. Ben de dedimki bana sorma Tudor seneye olmaz. Antrenör değişikliğine gideceğini düşünüyordum ben ama geçen hafta olan 5-0'lık Bursa galibiyeti aldattı çoğu kişiyi. Tudor ilerleyen dönemde önemli bir kulüpte karşımıza çıkabilir ama şu an çok genç ve tecrübesiz bir adam.

GALATASARAY'IN CEKETİ BÜYÜK GELDİ

Karabükspor yanlış anlamasın ama Galatasaray'ın ceketi büyük. Kulübün ağırlığı var. Ben çok büyük bir oyuncuydum, teknik direktörlük olarak tecrübem yokken Fenerbahçe'ye geldim olmadı. Bence başarısızlığın sebebi de bu oldu ceket büyük geldi.

GALATASARAY'IN HOCASI OLAMAYACAĞINI GÖSTERDİ

Sürekli kafada farklı şeyler var. 5. dakikada ısınmaya gönderdiğin Eren'i en son oyuna sokmakla, Galatasaray'ın hocası olamayacağını gösterdi. Abdullah Avcı milli takıma bugün gelseydi o zamanki Avcı'dan daha farklı olurdu. Tecrübe edindi çok büyük emek verdi.

Haberin Devamı

ÖZBEK İYİ İNSAN AMA SKORBORD ÖNEMLİ

Sistem konusunu Tudor'un oyuncularla paylaştığını düşünüyorum ben. Bu soruyu bizim sormamız önemli değil, oyuncular nasıl bakıyor bence o önemli. Bence sadece Tudor tartışılmamalı. Sayın başkan Dursun Özbek iyi bir insan, iyi bir başkan ama bazen de skorbord çok önemli.

ÇOĞU FENERBAHÇELİ, YILDIRIM'I İSTEMİYORDUR

Fenerbahçe bugün basketbolda Final Four oynayacak. Tesisleşme anlamında çok başarılı olan bir kulüp. Bu yıl hariç ilk ikiden çıkmayan bir Fenerbahçe olmasına rağmen çoğu Fenerbahçeli Aziz Yıldırım'ı istemiyordur bence.

KRİZİ YÖNETECEK KİŞİ FATİH TERİM'DİR

Krizleri yönetecek adam Galatasaray'da Fatih hocadır. Florya'yı hizaya sokmak önemli iştir. 6 şampiyonluğu var Galatasaray'da 4 yıldızın 1.5 tanesi onun. Mancini, Prandelli vs hepsi geldi ama bakıyorsun olmuyor. Türkiye'nin dinamiklerini bilmesine rağmen Galatasaray'ın dinamiklerini de çok iyi biliyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA BU SENARYO SENEYE DE DEVAM EDER

Milli takımların daha kontratı olan Kosova'yı yenersek belki ikinciliğe gideceğimiz bir teknik adamdan bahsediyoruz. Fatih Terim yok arkadaş derse bu konu kapanır ama emin olun Galatasaray'da bu senaryo seneye de devam eder.

DURSUN ÖZBEK'İN TEK MERMİSİ KALDI O DA TERİM!

Riekerink gitti, Tudor geldi. Tudor gidecek x birisi gelecek. İşin oyuncularda değil de liderlerde olduğunu göreceğiz. Galatasaray'ın gerçeği bu. Çünkü Dursun Özbek deniyor, olmuyor. Özbek'in tek mermisi kaldı ve bence o mermi Fatih Terim'dir. Diğer şubeler de iyi gitmiyor malesef. Kimse cebinden 150 milyon verdi vermedi ona bakmazlar. Çok acımasız bir camiadır bu. Sportif anlamda da hiç yaranamayan bir kimlikte bu.

KEMAL HOCA ÇOK SİSTEMLİ BİRİSİ
Kasımpaşa çok zor kupa maçı oynadı 0-2'den gelip Konya'yı 3-2 yendi. Sıcak havada evinde Akhisar'a kaybettiler. Organizasyonu iyi olan bir hoca var başlarında. Ekibiyle pek ortada gözükmese de ekibiyle birlikte iyi bir futbol oynatan organizasyonu olan bir hoca.
ADEM'İN SAĞ ÇİZGİDE OYNAMASI HEP ÇALIŞILMIŞ
Atletico hocasından bahsediyoruz ya aut atışını sağa kullandırıyıor diye. Bunu Abdullah Avcı da yaptırıyor Adebayor'a doğru. Adem Büyük'ü sağ çizgide oynatıyor işte bunlar hep çalışma.

ÖNEMLİ OLAN GÖRMEK, F.BAHÇE DE GÖREMEDİ!

Önemli olan görebilmektir. Hatta Hamza hocanın şampiyonluğundan sonra görmelilerdi. Fenerbahçe Kuyt, Webo, Sow ve Emenike'yle 40 küsür gol attı. Ama şunu hesaplamadılar. Webo hala gol atıyor ama yaşlı, Kuyt hala gol atıyor ama yaşlı. Bunun farkına varamayıp sadece Diego'yu aldılar. Kadroyu yenilemediler. Oyuncular yenilenmeliydi. Bu oyuncuların attıkları gollere ve bir sene sonra attığı gollere baksınlar yarı yarıya düşüş var fakar bunu göremediler.

DEĞERLER ÖNEMLİDİR (EMENİKE'NİN OLAYI)

Dün gece Emenike'nin garip bir hareketini gördüm. Ben Aziz bey ve Fenerbahçe yerinde olsam.. Burası ırkçılığın olmadığı ender ülkelerden biridir. Bazı değerler herşeyden önemlidir.

LENS'E 5-6 MİLYON EURO VEREMEZ!

Güncel defolarımızı örterek her gün geriye gidiyoruz. Aziz bey ayın 15'inde Uefa'ya neden gidecek, Dursun bey niye gitti. Lens diyorlar şimdi Sunderland küme düşse 5-6 milyon Euro diyorlar. Fenerbahçe nasıl verecek 5-6 milyon Euro. Okuduğum kadarıyla Lens'in takımı küme düşse de bedava gelmiyor. 5-6 milyon Euro veren biri olur ama Fenerbahçe veremez.

YERLİ HOCALAR BAŞARILI OLUYOR

Ben yabancı düşmanı olmadım ama Emenike konusunda şunu diyeceğim futbol artık yavaş yavaş yerli antrenörlerin daha başarılı olduğu döneme gidiyor dünya şampiyonu olanlardan kendi ülke vatandaşı dışında kazanan yok. Kulüp takımlarına baktığımızda son yıllarda tesadüf olamaz. Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu, Ersun Yanal, Aykut Kocaman, Fatih Terim, Şenol Güneş, şimdi de ya Şenol hoca ya Abdullah hoca olacak.

TFF 1. LİG ÇOK İLGİNÇ

Advocaat derbi kaybetmedi, rakiplerden puan aldı kendisini başarılı görüyor. Ama adam gidecek. Dünyanın en ilginç ligi TFF 1. Lig. Malatyaspor, Eskişehirspor, Sivasspor şampiyon olmamak için herşeyi yapıyorlar. Ama elbet birisi çıkacak olacak. Bandırma küme düşen takım lidere 5 atıyor, Eskişehirspor deplasmanda Denizli'ye yenildi. Avrupa'nın vasat ligleri de, Hollanda ligi de öyle güzel kora kora maçlar oluyor. Ajax altyapıya değer vererek oynuyor gencecik çocuklar. Bizde öyle değil ki nerde bizde?

BAZEN TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ FAYDA ETMİYOR

Türkiye'de üç tane oyuncu varsa koşanlar arasında biri de Castro bugün de öyle oynadı. Galatasaray'ın yakın tarihine baktığımız zaman büyük başarıları vardır. Gerets'le şampiyon olan takım ertesi sene minimum 30 puan fark vardı. Bu teknik direktör değişikliğinde de hiç fayda etmiyor.

DURSUN ÖZBEK "ARKANIZDA DEĞİLİM" DEMELİ!

Geçen hafta Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra Dursun beyin Florya'ya ziyareti arkanızdayım demektir moral vermektir ama bu soyunma odasına gidişi destek için değildir. Artık arkanızda değilim demeli. Galatasaray'ın işi zor ama Tudor'un işi herkesten daha zor. Maç cezalıydı ama 3-0, 3-1 o tribünlerin önünde kolay oynanmazdı. Galatasaray için bu bir şans ama tribünler dolu olsaydı maç buralara gelirmiydi onu da bilemiyorum. (Sporx)