Fenerbahçe Rıdvan Dilmen: "Skrtel'in pozisyonunda penaltı verilebilirdi"

Rıdvan Dilmen: "Skrtel'in pozisyonunda penaltı verilebilirdi"

12.08.2018 - 00:56 | Son Güncellenme:

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Bursaspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen: Skrtelin pozisyonunda penaltı verilebilirdi

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Bursaspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

NTV'de konuşan Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şöyle:

"Santrfora ihtiyaç vardı. Soldado futbolun sonlarına geldi. 34 maç ve Avrupa maçları dahil toplam 40 maç götürecek oyuncu değildi. 1. forvet de değil zaten. Rotasyonda kullanılacak bir oyuncu. Dolayısıyla transfer gerekiyordu ve tercihde Slimani oldu. Sezon başı hazırlığı geçirdi mi onu bilmiyorum. Hazırlık maçlarında oynadı mı onu da bilmiyorum. Ama sonuçta bir santrafora ihtiyaç vardı ve bazı kriterlerden dolayı kiralık olarak Slimani'yi almak zorunda kaldılar."

"Fenerbahçe'de asıl transfer 20 bin taraftar"

"Fenerbahçe'nin 2 yeni transferi Ayew ve Barış oynuyor ama asıl transfer ekstra 20 bin kişi. 20 bine oynuyordu, şimdi stat tamamen dolu. Bir Ağustos günü full oynadı. Zaten şampiyonluk istatistiklerine bakıldığında içeride oynadıkları zaman çok fazla olduğunu görebileceğiz. Geçen sene deplasman lideri Fenerbahçe'ydi uzak ara. Fenerbahçe geçen sezon deplasman lideriydi ama Galatasaray içeride 49 puan alıp şampiyon oldu."

Haberin Devamı

"Ayew'in gördüğü kart doğru"

"Maç önü Şamiyonlar Ligi maçı gibi. Ve top rakipteyken olan arzu özellikle Fenerbahçe taraftarı müthişti. Bu döndü. Bir de oyun formatında sadece oyuncu farkı var. Sağ tarafta Ayew başladı, diğeri de Barış. Bu ikili sezon sonuna doğru daha fazla ceza sahası içine girdi. Bir tanesi bugün penaltı yaptı. Fenerbahçe'ye ilk yarı galibiyeti getiren o pozisyonda o seyircinin enerjisi Barış'ın presi korner yaptırdı. Yani olmayan pozisyon korner ile sonuçlandı, ve bertaraf edilen Bursaspor açısından yine Barış'ın presiyle golle sonuçlandı. Fenerbahçe'nin coşkulu oyunu ile çok çabuk 2-1 öne geçti ve ilk yarıyı lehine kapattı."

"Ayew'in maçı bitireceğini düşünmüyorum" (İlk yarı yorumu)

"Ayew'in gördüğü kart kesin doğru. Zaten hücum oyuncuları ya kart alır ya da penaltı yaptırır. Tıpkı bugün Ayew'in olduğu gibi, tıpkı Yusuf Erdoğan'ın penaltı yaptığı gibi. Belki de Aziz Behich olsa yapmayabilirdi onu, beklerdi. Ayew'in maçı bitireceğini düşünmüyorum. 65 dakika kadar sahada kalabilir. Skora göre değişiklik yapacaktır hoca. Hocanın Valbuena ile ilgili görüşü, Aykut Kocaman'dan çok farklı değil. Aykut Kocaman ve ekibi, raporlarını Cocu ile Comolli'ye verdi. Kadro yapısından da bunu anlayabiliyoruz."

Haberin Devamı

"Bursaspor takımı henüz daha hazır değil"

"Bursaspor takımı henüz daha hazır değil. Kadro zafiyetini görebiliyoruz. Ama oyun içerisindeler mi? Evet hala oyun içerisindeler. Fenerbahçe'nin bu maçı kazandığım diyebilmesi için mutlaka üçüncü golü bulması lazım ki Bursaspor'un gardını düşürmesi lazım."

"Taraftar enerjisi, başkan enerjisi..."

"Taraftar enerjisi, başkan enerjisi, yeni bir hava, yeni bir teknik direktörle beklediğim bir coşku var, beklediğim bir oyun var mı? Çok farklı bir oyun yok ama 0-1 den gelip 2-1 ilk yarıyı kapatmakta bir avantaj oldu. Daha ikinci yarı var bekleyip göreceğiz."

"Skrtel'in pozisyonunda penaltı verilebilirdi"

"VAR uygulamasında Ali Palabıyık penaltı demiş olabilir Halil Umut'a. Skertel'in eline çarpan topa penaltı verilebilirdi. Bana göre penaltı çıkabiliridi. Tartışmaya açık ama top ele düşüyor. Ters düşünce düşünen arkadaşlara da saygı duymak lazım."

Haberin Devamı

"Uzun vadede büyük takımların lehine olur VAR"

"Uzun vadede büyük takımların lehine olur VAR. O yüzden bu pozisyonda net bir fikrim yok (Skrtel'in eline çarpan pozisyon). Bugün VAR yüzünden maç 4 dakika rahat durmuştur. Arkadaşlar hemen halletmeye kalksınlar. Sonuçta matematik değil bu. Bekliyor, dinliyor, tekrar dinliyor.. Bu kadar durmaz oyun. O zaman doğallığını kaybediyor oyun."

"Bursaspor'un kazandığı penaltıda da VAR"

"Bursaspor'un kazandığı penaltıda VAR'a giderken ofsaytı gördüler. Yardımcının hatasını VAR engellemiş oldu. VAR için 5-6 hafta bekleyelim. Geçen yıl ligin son haftasına 3 takım şampiyonluk ümidiyle girmişti. Türkiye'de özellikle ev sahibi olmak şampiyonluk için çok önemli. Bursaspor sürekli değişiklikler gösteriyor. Teknik direktörler geliyor gidiyor. Bugün maça ortak kaldılar. Oyun boyunca henüz hazır olmamasına rağmen oyunda kaldı. 4 tane çabuk bek vardı bugün sahada."

Haberin Devamı

"Fenerbahçe yeni başkanıyla enerji aldı"

"Fenerbahçe yeni başkanıyla enerji aldı. Müthil bir atmosfer. Asla Aziz beye nankörlük yapacak değiliz, ciddi hizmetleri olmuştur. Ali beyin başka bir enerjisi olduğu için taraftarın gözünde kredisi var. Barış beklenmiyordu ve Valbuena, Dirar ile başlayabilirdi. Taraftarda geldi maça. Çok anormal oynamasına rağmen taraftar kazandırdı. Örnek Barış'ın yaptığı pres ve gelen gol. Taraftar gücü hem iç saha hem de deplasman maçlarına bakarak görebilirsin. Beşiktaş yeni sahasında hiç mağlup olmadı. Fenerbahçe'nin geçen yıl içeride aldığı puan 37. Fenerbahçe bu sezon 42-40 dan aşağı almaz. Ama deplasmanda bu sezon tam tersi o kadar puan almayabilir. Geçen sezon 35 puan almıştı. Bu sezon 30'unu belki alır. Bunun taraftar ile alakası var. Müthiş atmosfer. Sonuçta Fenerbahçe taraftarıyla, başkanıyla, teknik direktörüyle çokta iyi oynamayarak kazandı. Benim için önemli olan 4 tane çabuk bekin birbirleyle çatışmasıydı. Coşkulu güzel bir oyun oldu. Az daha 2-2 bitiyordu. Sivas, Rize ve Fener'in saha zemini de güzeldi."

Kaynak: Ajansspor

Yazarlar