Skorer Rıdvan Dilmen, Türk futbolu hakkında konuştu

Rıdvan Dilmen, Türk futbolu hakkında konuştu

06.05.2011 - 14:43 | Son Güncellenme:

.

Rıdvan Dilmen, Türk futbolu hakkında konuştu

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türk futbolunun 3-4 yıl sonra daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesinin, "10. Yıl Bahar Şenlikleri" kapsamında düzenlenen, "Türk Futbolunun Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panelde konuşan Dilmen, Türk futbolunda önemli oyuncuların yetiştiğini ancak asıl efsanelerin kulüpler olduğunu belirtti.

"Çocukluk efsanesi"nin Fenerbahçe olduğunu ve sarı-lacivertli formayla milli takımda oynama hedefini gerçekleştirdiğini vurgulayan Dilmen, Türk futbolunda Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanması, (A) Milli Takım’ın da dünya üçüncülüğünü elde etmesiyle çıtanın yükseldiğini bildirdi.

Dilmen, Türkiye’de son dönemde stoper yetişmediğini belirterek, "Ancak şimdi altyapıya baktığımızda 93, 94, 95 doğumlular çok iyi. Türk futbolunun 3-4 yıl sonra daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. İyi oyuncuları bulduğunuz zaman yeteneklerini geliştirmeniz lazım" dedi.

Futbolculuğu döneminde futbol konusunda kendilerine yol gösteren biri bulmakta zorlandıklarını, ancak bunun zamanla değiştiğini dile getiren Dilmen, şöyle devam etti: "Ben hiç genç milli olamadan (A) Milli Takım’da forma giydim. Daha sonra milli takımda tecrübe kazandım. Bugün Kars’ın bir köyünde de yaşasanız, elinizden biri tutuyor. Yetenekli oyuncunun futbola kazandırıldığını düşünüyorum. Ancak altyapıda eğitim sorunu var. Altyapı hocalarımız küçük miktarlar karşılığında çalışıyorlar." Dilmen, futbolcuların günlük yaşadığıne ve sendikalaşma sürecine yeteri kadar eğilmediğine dikkati çekerek, "Futbol, yöneticilerin lehine yönetiliyor.

Sporcuların sendikası yok, keşke olabilse" diye konuştu.

Fatih Terim’in, Galatasaray’da ilk göreve geldiği dönemde sezona kötü başladığını ancak buna rağmen yönetimin teknik heyete ve deneyimli teknik adama inandığını vurgulayan Dilmen, şunları söyledi: "O kadro 4 sene üst üste şampiyon oldu. Bu sezon da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, takımın ilk yarıyı 9 puan geride bitirmesine, Avrupa’da ve kupadan elenmelerine rağmen hocasına inandı. Devre arasında hiç transfer yapmadılar. Aziz Yıldırım’ın futbolcuların sorumluluk alması gerektiğini söylemesi çok önemliydi. Futbolcuların istatistiklerine bakıldığında inanılmaz farklar var. Alex, ligin ilk devresinde 150 metre koşarken, şimdi 500’lere çıktı. Gökhan, son maçta 850 metre sprint atmış."

Haberin Devamı

BÜLENT KORKMAZ

Eski Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise geçmiş dönemdeki futbolla şimdiki arasında farklılık olduğunu belirterek, "Yetenekli oyuncu sayısı az. Galatasaray’da Arda, Fenerbahçe’den Gökhan, Emre, Beşiktaş’tan sayamıyorum açıkçası... Sokak futbolu git gide yok oluyor. Mahalle oyunları da yok. İnternet çıkınca, yetenekli oyuncu çıkmıyor" dedi.

Galatasaray’da başkan adaylarının, seçim vaatlerinde altyapıya önem vereceklerini söylediklerini hatırlatan Korkmaz, "Bunların seçim vaadi olmaması gerekiyor. Zaten altyapıya önem verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Korkmaz, Türkiye’de genç ve iyi teknik direktörlerin bulunduğunu, bunların Türkiye’ye futbolu sevdirdiğini belirterek, "Türk futbolununu gelecekte çok daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Bülent Korkmaz, Fenerbahçe’nin, geçmişte yaşadığı tecrübelerle bu saatten sonra şampiyonluğu bırakmayacağını sözlerine ekledi.

Rıdvan Dilmen, Bülent Korkmaz, İzmirgücü Spor Vakfının eski başkanı Levent Ürkmez ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın birlikte pasta da kestiği paneli takip edenler, daha sonra İzmir Ticaret Odası ile İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı futbol karşılaşmasını izledi.

Yazarlar