Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya Kupası'nda sadece İngiltere ve Almanya kendi ligindeki futbolcularla oynuyordu. Premier Lig, Bundesliga'dan hep daha önde. Çünkü kendi milli takımlarında oynayan çok sayıda yabancı oyuncu bu ligde top koşturuyor.
Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool gibi Premier Lig'i taşıyan takımların kadroları da çoğunlukla yabancılardan oluşuyor. Bundesliga'da ise yabancı sayısı bu kadar fazla değil.
Çocukluğumdan beri İngilizler için hep, "Çok iyi takım" derler. Fakat ben nedense iyi olduklarını hiç görmedim. İngiltere Milli Takımı şişirilmiş bir balondu. Katıldıkları her turnuvada yarı final, final göremeden eleniyorlardı. Dün de Almanya, İngiltere balonunu fena patlattı.
Evet, hakemlerin vermediği bariz bir gol var, ancak İngilizler bunun bile arkasına sığınamazlar. İngiltere kadrosundaki 4-5 oyuncu hariç diğerleri Almanya Milli Takımı'nda forma yüzü bile göremez.

Haberin Devamı

Klose’nin rolü
Almanlar bu turnuvada tarzını da değiştirdi. Orta sahasındaki Schweinsteiger, Khedira, Thomas Müller, Mesut Özil ve Podolski futbolu iyi bilen, yetenekli isimler. Ve yaptıkları çok akıllı bir iş var. Klose'yi sadece golcü olarak kullanmıyorlar. Onun rakip savunmayı sağa, sola sürüklemesiyle boşalan alanlara koşu yapan Mesut, Podolski ve Müller çok rahat gollük pozisyonlar üretiyor. Sağ kanat oyuncusu Müller dün iki gol attı, Podolski de bir kez golle buluştu.
Almanya özellikle son 25 dakikada çok rahat bir maç oynadı. Oyunu rölantiye alarak rahat şekilde kazandılar. İngilizler ise bu dakikalarda zaten havlu atmışlardı. Neticede hak eden taraf çeyrek finale çıktı.