Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Tek kelimeyle şahane bir maç oldu. Ankaraspor hiçbir iddiası bulunmamasına rağmen her zamanki klasik çizgisinde top oynadı. Tamamen kazanma adına mücadele ettiler. Yine arzulu, hırslı ve sürekli öne doğru oynamaya çalışan bir Ankaraspor izledik.
Beşiktaş’ın ise kaybedeceği çok şey vardı. Geçtiğimiz hafta kaybedilen Fenerbahçe derbisini telafi ederek, Sivasspor’un puan kaybetmesini bekleyeceklerdi. Bu nedenle karşılıklı ataklarla geçen ve şahane gollerin atıldığı müthiş bir karşılaşma oynandı.
Açıkçası Beşiktaş için zor bir maçtı. Sivas’tan üst üste gelen Belediye gollerinin haberleri oyuncuları daha da strese soktu. Öne geçmelerine rağmen bu stres oyunun kontrolünü Ankaraspor’a verdi ve beraberlik geldi. Ankaraspor tam şahlanmışken, işler kötüye giderken tecrübe faktörü ortaya çıktı. Üst üste attığı üç kornerden sonuç gelmeyince, dördüncüsünde Tello bu kez akıllıca pas yaparak atışı kullandı ve sonunda sahanın en iyi isimlerinden İbrahim Toraman avantajın tekrar Beşiktaş’a geçmesini sağladı.
Böyle maçları oynamak hakikaten kolay değildir. Mutlaka iki farkı yakalamanız lazım. Çünkü rakibinin sürekli sonucu değiştirme şansı vardır. Bu yüzden Ankaraspor şuursuzca oynamaya başladığı son bölüme kadar oyun ortada geçti. Mustafa Denizli’nin 2-1’den sonra yaptığı Uğur değişikliği doğru bir tercihti. Son bölümde rakibinin bıraktığı geniş alanları iyi değerlendiren Beşiktaş önce Bobo ile rahatladı, ardından Tello’nun takipçiliği sayesinde dördüncü gol geldi.
Sonuçta çok keyifli bir maç izledik. Beşiktaş son üç haftaya girilirken büyük bir avantaj yakaladı.