Diğer Rio Olimpiyat Oyunları'nda bir şok daha!

Rio Olimpiyat Oyunları'nda bir şok daha!

09.08.2016 - 21:23 | Son Güncellenme:

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor...

Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha

2016 Olimpiyat Oyunları'na 7 yıl önce aday olduğunu açıklayan Brezilya hükümeti Rio De Janeiro'yu "Cidade Maravilhosa” yani "Harika şehir" olarak tanıtmışlardı. Ancak 5 Ağustos günü start alan olimpiyat oyunlarında yaşanan organizasyon eksikliğine bir de taciz olayları, bomba paniği ve Rio polisinin bir hırsızı silahla öldürmesi damga vurdu. Fakat Rio de Janeiro'da sorunlar bitmiş değil. Skandallarıyla gündemde kalmaya devam eden Rio'da bu kez de eyirci alanlarında yemek ve su kıtlığı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Olimpiyat oyunları sırasında seyircilere yemek ve su verilen birimlerde yaşanan kıtlık ve uzun kuyruklar nedeniyle organizatörler önlem alma yoluna gitti.

2016 Rio Organizasyon Komitesi'nin sözcüsü Mario Andrada, seyircilerin dışarıdan yemek ve su getirmelerine izin verildiğini belirterek, "Böylece yiyecek ve su sağlanan mekanlarda oluşan kuyruk ve baskıyı rahatlatmış olacağız." ifadelerini kullandı.

İşte Rio 2016'da yaşanan o skandallar:

A Millilerimiz 1,5 saat dolaştı

Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha

Rio Olimpiyatları'nda Fransa'dan sonra Avustralya'ya da yenilen Potanın Perileri'nde ilginç bir olay açığa çıktı. Avustralya maçına giderken otobüs şoförünün yolunu kaybettiği ve 1.5 saat zaman kaybına yol açtığı öğrenildi. Bu sebepten dolayı basketbolcular karşılaşmaya hazırlanamadı.

Haberin Devamı

Olimpiyat Köyü değil hayalet şehir!

Olimpiyat Köyü'nün içler acısı hali sporcuları isyan ettirdi. Avustralya Milli Basketbol Takımı'nın pivotu Andrew Bogut'un paylaştığı fotoğraf sosyal medyada olay oldu. ABD ise kadın ve erkek basketbol takımlarının kalması için 'gemi' kiraladı.

Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha

Bogut perdesini kendi dikti

Avustralya Milli Basketbol Takımı’nın pivotu Andrew Bogut, Rio’daki Olimpiyat konaklama merkezine yönelik şikayetlere bir yerinisi ekledi. Bogut, twitter hesabından paylaştığı bir fotoğrafın altına “Dış alırken etrafı su basmasın diye duş perdesini dikiyorum” yazdı.

Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha

İtalyanlan tamirci tuttu

Odalardaki eksikler nedeniyle Olimpiyat köyüne inceleme ekibi gönderen Arjantin de otele yerleşti. Ardından yapılan açıklamada sadece yöneticilerin konaklayacağı bilgisi verildi. İtalya ise köyü terk etmek yerine dışarıdan işçiler getirerek parasını ödeyip odalardaki aksaklıkları giderme yolunu seçti.

tamicicisi

Körfezde insan dışkısı

Yelken yarışlarının yapılacağı Guanabara körfezine şehrin lağım kanalları akıyor. Brezilya basını körfezde yüzen insan dışkılarını haberleri yapıyor. 2015 yılından bu yana sivrisineklerin yol açtığı Zika virüsünün kol gezdiği ülkede sağlık bakanlığı ve Rio de Janeiro belediye başkanı, Guanabara körfezi ile ilgili yeterli tedbirleri almamakla suçlanıyor.

Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha

Haberin Devamı

İki boksör iki taciz

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek boksör Hassan Saada, cinsel taciz suçlamasından gözaltına alındı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek 22 yaşındaki Faslı boksör Hassan Saada, Olimpiyat Köyü'nde çalışan iki kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Ülke basınında yer alan habere göre, kadınların şikayeti üzerine sabah saatlerinde gözaltına alınan Saada, 15 gün gözaltında kalacak.

Temizlikçiyi taciz etti tutuklandı
Brezilya'da düzenlenen Rio Olimpiyat Oyunları'nda Namibya'yı temsil eden boksör Jonas Junias Jonas, olimpiyat köyünde çalışan temizlik görevlisi bir kadına cinsel tacizde bulunduğu için tutuklandı.
Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha
Rio de Janeiro polis yetkililerince yapılan açıklamada, olimpiyat köyünde çalışan temizlik görevlisi bir kadının, 22 yaşındaki boksör tarafından cinsel tacize uğradığı belirtildi.
Erkekler 64 kiloda Namibya'yı temsil eden Jonas, cuma günü Fransız boksör Hassan Amzile ile karşılaşacaktı.
Arjantinlileri soydular
200 metre serbest yarışına katıldıktan sonra Arjantin basınına konuşan Virginia Bardach bir gün önce odasının soyulduğunu açıkladı. Antrenman dönüşü odasının alt üst edilmiş durumda bulduğunu söyleyen Bardach, "Elbiselerim ve gözlüklerim çalınmış. Neyse ki pasaportuma dokunmamışlar" dedi.
Rio'da bu kez polis vurdu
Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha
Maracana Stadı yakınlarında hırsızlık yapan bir bisikletli, kaçmaya çalıştığı sırada polis tarafından vurularak öldürüldü.
Güvenlik açısından soru işaretleriyle birlikte başlayan olimpiyatlar, her gün yeni bir cinayet haberiyle sarsılıyor. Rio de Janeiro'da dün trafikte bekleyen bir otomobili soymak isteyen hırsızın, bir konsolosluk görevlisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.
Bu kez bu sabah yeni bir kriminal vaka daha yaşandı. Açılış töreninin gerçekleştirildiği Maracana Stadı'nın yakınlarında, yoldan geçen bir bisikletli, başından silahla vurularak öldürüldü. Olay yerine gelen güvenlik ekipleri talihsiz adamın cesedinin üzerini örttü.
Rio Olimpiyat Oyunlarında bir şok daha
Bir bomba eksikti!
2016 Rio Olimpiyatları'ndaki bomba alarmı, kentte yaşayanları ve sporseverleri tedirgin edecek olaylar bitmek bilmiyor. Yol bisikleti yarışları sırasında bitiş çizgisinin yakınlarındaki bir bölgede bulunan şüpheli paketler, bomba imha uzmanları tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Çantanın içinden kıyafet çıktığı belirtildi.
Son olarak, oyunların açılış seremonisi sırasında olimpiyatta plaj voleybolu müsabakalarının yapılacağı alanın da yer aldığı Copacabana Plajı'nın geniş bir bölümü, emniyet şeridine alınmıştı. Bulunan şüpheli iki paket, bomba tarama cihazlarınca incelenerek patlatılmıştı.

Yazarlar