Skorer Risk alamazdık

Risk alamazdık

03.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Risk alamazdık

Risk alamazdık


Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba, Van Eck konusuna açıklık getirdi


Kartal Yiğit


Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba, Feldkamp'ın Van Eck hakkında yaptığı açıklamalara, "İkinci Amokachi olayını yaşamak istemedik" diye cevap verdi.
Sakat olduğu için sözleşmesi feshedilen Hollandalı Van Eck'in geri gönderilmesi ile küplere binen Feldkamp'ın açıklamalarına şaşıran Başkan Seba, "Hocamıza her konuda güveniyoruz. Kendisi bu futbolcuyu çok isteyebilir. Ancak bizim için Beşiktaş'ın menfaatleri ön plandadır. Göz göre göre sakat bir futbolcuyu alamayız" dedi.
Nijeryalı Amokachi'nin müzminleşen sakatlığıyla yeteri kadar yıprandıklarını vurgulayan Başkan Seba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Van Eck'i transfer etseydik belki 2 - 3 maç sonra sakatlanacaktı. Bu riski göze alamazdık. O zaman herkes hocaya değil, bize yüklenecekti. Feldkamp'ın görüşüne saygımız var. Ama biz bu konuda, doktorları dinlemek zorundayız".
Bu arada Asbaşkan Fahrettin Curoğlu, Van Eck krizinin büyütülmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu iş bitti. Fazla konuşmaya gerek yok. Elimizde sakatlığı süren Amokachi var. İkincisi ile uğraşamayız. Sonra bunun hesabını taraftarlara kim verecek ? Van Eck bulunmaz Hint kumaşı değil. Kendi doktorlarımızın yanı sıra Prof. Aziz Alturfan'a da danıştık. O da aynı görüşte. Bu futbolcunun her an sakatlanabileceğini söyledi" diye konuştu.
Öte yandan Transfer Komitesi'nin Van Eck'in sözleşmesine sakatlandığı taktirde mukavelesini feshetme maddesi koydurmak istediği, ancak Hollandalı oyuncunun buna yanaşmadığı öğrenildi.

Yazarlar