Demir Grup Sivasspor Rıza Çalımbay'dan transfer şikayeti!

Rıza Çalımbay'dan transfer şikayeti!

06.02.2013 - 14:18 | Son Güncellenme:

Rıza Çalımbay, "Transfer etmeyi planladığımız futbolcuların maddi açıdan çıkardığı sıkıntılar ve başka sebepler nedeniyle istediğimiz oyuncuları alamadık" dedi.

Rıza Çalımbaydan transfer şikayeti

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay sahalarında oynayacakları Trabzonspor maçının öneminin bilincinde olduklarını belirterek, "Sakat ve cezalı oyuncularımız var. Trabzon maçında forvet sıkıntısı yaşayacağız. Ancak tek hedefimiz sahadan puanlarla ayrılmak" dedi.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, takım olarak zorlu bir perdiyottan çıktıklarını, lig ve Türkiye kupasını bir arada götürdükleri için 20 günde 7 maç oynadıklarını hatırlattı. Kadro sıkıntısına rağmen kupada istedikleri yere geldiklerini belirten Çalımbay, takım olarak finale kalmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

"İSTEDİĞİMİZ TRANSFERLERİ YAPAMADIK"

Devre arasında istenilen transferleri gerçekleştiremediklerini belirten Çalımbay takımda bulunan sakatlıklar nedeniyle Trabzon maçında sıkıntı yaşayacaklarını ifade etti. Çalımbay, "Transfer etmeyi planladığımız futbolcuların maddi açıdan çıkardığı sıkıntılar ve başka sebepler nedeniyle istediğimiz oyuncuları alamadık. Sercan'ı aldık ama hazır değil. Polonya'dan aldığımız Arkadiusz'a da belli bir zaman gerekiyor çünkü henüz takımı tanımıyor. Gerekli zamanlarda gerekli transferleri yapamadık. Bu arkadaşlarımız belki kampa katılsa daha iyi duruma gelebilirlerdi. Ümit ve Hakan'ın transferlerini erken yaptığımız için istediğimiz verimi alabildik. Ama diğer 2 arkadaş için birden bire faydalanmak mümkün olmadı. Bu haftada maalesef aynı sıkıntıyı yaşayacağız. Eneramo'nun olmaması Sercan'ın sakatlanması bizi Trabzon maçında bayağı sıkıntıya sokacak. Ama bu saatten sonra transfer yapma şansımız yok. Onun için bundan sonra oynayacağımız kupa ve lig maçlarına iyi konsantre olup bu arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Erciyesspor'a kiraladığımız Cihan Özkara da takıma döndü. O arkadaşımız da forvet olarak bize katıldı." dedi.

"LİG BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ"

Lig maçlarının kupa karşılaşmalarından daha önemli olduğunu belirten Çalımbay, "Lig bizim için daha önemli. Çünkü bizim şehirde iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Eğer ligde iyi bir yere gelirsek ondan sonra kupa bizim için bambaşka olur. Ama ligde istediğimiz yerde olamayıp ta sadece kupayı düşünmemiz mümkün değil. Ligde iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Bu Fenerbahçe maçı bizim için çok önemliydi. Çok zor bir maç oynadık, mükemmel şekilde de mücadele ettik. Ortaya çok güzel bir lig maçı çıktı. Biz oradan 3 puanı aldığımız için mutluyuz. Ama oradan sadece bir galibiyet aldık. Onun için kalan maçlarımızın hepsine iyi konsantre olup çıkmamız gerekiyor. O yüzden Fenerbahçe maçını unuttuk"dedi.

"DESTEĞE İHTİYAÇ VAR"

Trabzonspor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu ve o kadroyu iyi tanıyan Tolunay Kafkas'ın gelmesinin takıma yeni bir hava kattığının altını çizen Çalımbay, "Yeniden lige başlıyormuş gibi başladılar. Zor bir maç oynayacağız çünkü son kazandıkları maçtan sonra bütün oyuncuların kendilerine güveni geldi. Bizim şu maçtaki tek sorunumuz forvet sıkıntısı. Ya Pedriel ya da Arkadiusz ile maça başlayacağız. Tek düşüncemiz galibiyet. Eğer bir Trabzon maçını kazanırsak Fenerbahçe'den aldığımız galibiyet dahada anlamlı olur. Tek hedefimiz sahamızdan puan veya puanlarla ayrılmak. Yalnız bizim taraftar desteğine çok ihtiyacımız var."dedi.

KARŞILAŞMANIN HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Bu arada kırmızı beyazlı futbolcular Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde Trabzon maçı hazırlıklarını sürdürdü. Düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan çalışma uzun pas çalışması ve çeviklik artırmaya yönelik istasyon çalışması ile devam etti. Antrenmana, sakatlıkları bulunan Sercan Yıldırım, Adem Koçak ile milli takım kamplarında bulunan Kamil Grosicki ve Ziya Erdal katılmadı. Rajnoch ise yardımcı antrenör nezaretinde salonda çalıştı.